Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΘΗΒΑΣ - ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον Λάζαρο (Λάζο) Κολιγιάννη

Η Κομματική Οργάνωση Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον Λάζαρο (Λάζο) Κολιγιάννη, ο οποίος «έφυγε» την Κυριακή 31 Γενάρη 2021 σε ηλικία 80 ετών, μετά από δύσκολη μάχη με σοβαρή ασθένεια, σημειώνοντας τα εξής:

«Ο Λάζαρος, ανιψιός του Κώστα Κολιγιάννη, Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλοπία (Καραντά) της Θήβας. Ανήλικος ακόμη, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου έπιασε δουλειά στην "Αθηναϊκή Χαρτοποιία", στην οποία εργάστηκε μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Ως εργάτης αναδείχθηκε σε διάφορες συνδικαλιστικές θέσεις.

Μετά τη συνταξιοδότησή του επέστρεψε στην Ελλοπία, όπου πρωτοστάτησε σε μια σειρά πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες - στην ποδοσφαιρική ομάδα, στον Πολιτιστικό Σύλλογο, στην έκδοση της εφημερίδας του χωριού.

Ταυτόχρονα έδινε καθημερινά τη μάχη για τη διάδοση της πολιτικής του ΚΚΕ, για να ανεβαίνουν το κύρος και η επιρροή του. Τον διέκριναν η μαζικότητα και η ικανότητα να δουλεύει με απλούς λαϊκούς ανθρώπους, ακόμη κι αν δεν συμφωνούσαν πλήρως με το ΚΚΕ.

Διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος Θήβας (2010 - 2014) και σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Ελλοπίας (2014 - 2019) με τη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο, στα παιδιά και στα εγγόνια του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ