Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
65 θάνατοι και 1.814 νέα κρούσματα το τελευταίο τριήμερο

65 ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 1.814 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν το περασμένο τριήμερο. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 248 ασθενείς. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 5.829 και των κρουσμάτων 157.495.

Χτες Δευτέρα, άλλοι 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ανακοινώθηκαν 543 νέα κρούσματα. Από αυτά, 265 εντοπίστηκαν στην Αττική (64 κρούσματα στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, 46 στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, 41 στον Πειραιά, 39 στην Ανατολική Αττική, 32 στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, 24 στον Νότιο Τομέα Αθηνών, 14 στη Δυτική Αττική και πέντε στα νησιά), 43 στην Αχαΐα, 39 στη Θεσσαλονίκη, 29 στην Εύβοια, 14 στη Λάρισα, από 9 σε Ρέθυμνο και Μύκονο.

Την Κυριακή 31/1 ανακοινώθηκαν 17 θάνατοι, κι άλλα 484 κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 222 στην Αττική, 58 στη Θεσσαλονίκη, 23 στην Αχαΐα, 20 στην Πιερία.

Το Σάββατο 30/1 καταγράφηκαν 15 θάνατοι και 787 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 384 στην Αττική, 68 στη Θεσσαλονίκη, 40 στην Εύβοια.

Πρώτη ανίχνευση της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης

Η πρώτη ανίχνευση του νοτιοαφρικανικού στελέχους του κορονοϊού στη χώρα έγινε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Εντοπίστηκε σε 36χρονο διάκονο της Μητρόπολης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως. Στην περιοχή έχουν εγκατασταθεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ, τα οποία θα διενεργούν ελέγχους τις επόμενες μέρες. Προληπτικά ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών αποφάσισε τριήμερο κλείσιμο εκπαιδευτικών και κοινωνικών δομών (ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, βρεφονηπιακών δομών).

Στο μεταξύ, δύο ακόμη υγειονομικοί προστέθηκαν στη λίστα των συναδέλφων τους που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών υγειονομικών στους 24. Πρόκειται για έναν 60χρονο γιατρό και έναν 53χρονο τραυματιοφορέα από το Νοσοκομείο Κατερίνης.

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για τις «κόκκινες» περιοχές

Στο μεταξύ, στο φόντο της νέας αύξησης των κρουσμάτων, η οποία φέρει τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής, ανακοινώθηκε η ένταξη στο καθεστώς των «κόκκινων» περιοχών για τις Περιφερειακές Ενότητας Αττικής, Λέσβου, Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου, για τους δήμους Εορδαίας (Κοζάνη), Θηβαίων και Τανάγρας (Βοιωτίας), Σπάρτης (Λακωνίας), Χαλκιδέων και τον οικισμό Ρομά της δημοτικής Ενότητας Δυστίων του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου (Εύβοιας), τους δήμους Νέας Προποντίδας (Χαλκιδικής), Πατρέων (Αχαΐας), Θήρας και την Μύκονο.

Στις περιοχές αυτές («αυξημένου κινδύνου») ισχύουν τα εξής πρόσθετα περιοριστικά μέτρα: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6μ.μ. έως τις 5π.μ., τηλεκπαίδευση για τα Λύκεια (αντί για διά ζώσης διδασκαλία), λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away (και click inside, με ραντεβού, για ένδυση, υπόδηση και βιβλιοχαρτοπωλεία).

Η Αττική διατηρεί από προηγούμενο καθεστώς τη χρονική ζώνη ισχύος της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δηλαδή από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ.

Οι περιοχές που δεν ανήκουν στις «κόκκινες» χαρακτηρίζονται «κίτρινες» και σε αυτές ανοίγουν επιπλέον τα Λύκεια και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, ενώ παραμένουν σε λειτουργία τα εμπορικά καταστήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ