Τετάρτη 3 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Σύμφωνα με στοιχεία για το 2020 (από το γραφείο Hurun, που κάνει σχετική ετήσια καταγραφή), οι δισεκατομμυριούχοι της Κίνας ξεπερνούν αθροιστικά αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας μαζί (1.058, 696 και 177 αντίστοιχα). Ενδεικτικό της τεράστιας συγκέντρωσης πλούτου στα χέρια όλο και λιγότερων μονοπωλίων είναι ότι η περιουσία του πρώτου στη διεθνή κατάταξη, Αμερικανού μεγαλοεπιχειρηματία Ιλον Μασκ, εκτοξεύτηκε κατά ...328%, φτάνοντας σε καθαρή αξία τα 197 δισ. δολάρια.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Οι γερμανικές εξαγωγές προς τη Βρετανία μειώθηκαν κατά 30% τον Γενάρη σε ετήσια βάση, καθώς τέθηκε σε ισχύ το Brexit, αναφέρει η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία. Το εξωτερικό εμπόριο της Γερμανίας προς τη Βρετανία καταγράφει μείωση κάθε χρόνο από το 2016, μετά το δημοψήφισμα. Για το σύνολο του 2020, η αξία των γερμανικών εξαγωγών στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθε σε σχεδόν 67 δισ. ευρώ (μείωση 15,5% συγκριτικά με το 2019), ενώ το 2015 ανερχόταν σε 89 δισ.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ο Νιγηριανός Πρόεδρος Μουχαμάντου Μπουχάρι απαγόρευσε χτες τις εξορύξεις και επέβαλε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη βορειοδυτική πολιτεία Ζαμφάρα, μετά την απαγωγή και στη συνέχεια την απελευθέρωση 279 μαθητριών που είχαν απαχθεί από το σχολείο τους. Ο Μπουχάρι διέταξε επίσης «μαζική» ανάπτυξη του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών για να αποκατασταθεί η τάξη στη βορειοδυτική Νιγηρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ