Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες συνδικαλιστικών οργανώσεων

Σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 11/3, στις 5.30 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας, καλεί η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, απαιτώντας μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς.

Νωρίτερα, την ίδια μέρα, στις 11 π.μ., το Εργατικό Κέντρο Αθήνας πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας, επίσης στο υπουργείο Εργασίας, για το ίδιο ζήτημα.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ν. Αττικής καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων του κλάδου στην Αττική σε τηλεδιάσκεψη, την Κυριακή 14/3, στις 5 μ.μ., με θέμα την κατάσταση στους εργασιακούς χώρους και την προετοιμασία απεργιακής κινητοποίησης απέναντι στο επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης και τις νέες ανατροπές στα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Η σύσκεψη θα γίνει μέσω της εφαρμογής zoom.

Στο Ηράκλειο Κρήτης σωματεία και φορείς που συμμετείχαν σε διαδικτυακή σύσκεψη την περασμένη Πέμπτη, έχουν αποφασίσει τις παρακάτω κινητοποιήσεις: Αύριο, Τετάρτη 10/3, στις 10.30 π.μ., παρέμβαση στην Περιφέρεια για τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στις 12 μ. συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο. Την Τρίτη 16/3 παρέμβαση για την απουσία ελέγχων στους χώρους δουλειάς, στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Την Πέμπτη 18/3 συμμετοχή στη μέρα πανελλαδικής δράσης με αφορμή την έναρξη των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών. Στο μεταξύ, την κυβέρνηση καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου για τη μη καταβολή δεδουλευμένων δύο μηνών σε 80 συμβασιούχους, που εργάζονται με 8μηνη σύμβαση, για λογαριασμό του υπουργείου Πολιτισμού, στο έργο της κατασκευής του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ