Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «FORTHNET - NOVA»
Απαιτούν την ανάκληση εκδικητικής απόλυσης συνδικαλιστή

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στη «Forthnet - Nova» απαιτώντας να ανακληθεί η εκδικητική απόλυση συναδέλφου τους, μέλους του ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου, ενώ αύριο συνεχίζουν με νέα στάση εργασίας (3 μ.μ. - 6 μ.μ.).

Ο απολυμένος δούλευε για δύο χρόνια στην εταιρεία ως «ενοικιαζόμενος» από άλλη εταιρεία μέχρι που του ανακοινώθηκε η απόλυσή του. Ο λόγος, αναφέρει το επιχειρησιακό Σωματείο, «είναι απλός. Ο συνάδελφος είναι πρωτοπόρος αγωνιστής, εκλεγμένος στη διοίκηση του Σωματείου! Η ειρωνεία είναι ότι ο ίδιος έχει πάρει και bonus στόχων για τον Δεκέμβρη ενώ το ακούμπησε και τον Φλεβάρη!».

Επίσης, σε δεύτερη ανακοίνωσή του αναφέρει πως η συγκεκριμένη απόλυση «είναι προπομπός μεγαλύτερων αντεργατικών σχεδιασμών της νέας εργοδοσίας, της "United" (σ.σ. έχει τη μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών της "Forthnet" και δρα στη νοτιοανατολική Ευρώπη)». Θυμίζει την πείρα από τη συγχώνευση της «Forthnet» με τη «Nova», με τις απολύσεις κατά κύματα, τη συρρίκνωση κεκτημένων δικαιωμάτων αλλά και την εντατικοποίηση. «Από τη μία μεριά λοιπόν διαφαίνεται η αναδιάρθρωση της εταιρείας με τμήματα ακόμα και εκτός χώρας και από την άλλη ήδη σε όλα τα τμήματα επικρατεί πίεση και με τις αλλαγές που προτάσσονται, αλλά όπως και πιο ξεκάθαρα έγινε στα τηλεφωνικά με το Wrap up», αναφέρει το Σωματείο.

Ενώ ειδικά για τη συνδικαλιστική ιδιότητα του απολυμένου, το Σωματείο σημειώνει ότι η απόλυσή του είναι «η απάντηση της εργοδοσίας στο κάλεσμα του Σωματείου για αγώνα απέναντι στην εντατικοποίηση, στην πίεση, στην προσπάθειά μας για μαζικοποίηση και συλλογικές διαδικασίες ώστε όχι μόνο να μας βρουν έτοιμους οι εξελίξεις αλλά και να έχουμε κάνει βήματα από πριν, όπως με τη διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ».

Το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής καταγγέλλει την απόλυση, καλεί στις στάσεις εργασίας και επισημαίνει πως «ο νέος εργοδότης, η "United Group", το ξέρει το παιχνίδι, αφού πήρε "φιλεταρισμένη" από τραπεζικά χρέη τη "Forthnet - Nova", προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη διοίκηση.

(...) Θέλει ανεμπόδιστα να προωθήσει τους μετασχηματισμούς του στην εταιρεία, με τα σχέδιά του να φανερώνουν πλάνο για συγκέντρωση και μεταφορά Core τμημάτων εκτός Ελλάδας σε χώρες που ήδη δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια».

Παράλληλα θυμίζει ότι ανάλογες απολύσεις και αντεργατικοί σχεδιασμοί «τρέχουν» και σε άλλους ομίλους του κλάδου, όπως «Vodafone», «Intralot», «Teleperformance» και ΟΤΕ, τονίζοντας ότι «οι εργοδότες αξιοποιούν τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ