Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
8Η ΜΑΡΤΗ 2021 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Σε άλλες πόλεις
Στην Πάτρα

Λάρισα
Λάρισα
Με μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση τίμησαν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους στην Πάτρα την 8η Μάρτη μέρα αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους στην εργασία και την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία.

Τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας άνοιξε ο πρόεδρός του, Δημήτρης Μαρμούτας, και στη συνέχεια το λόγο πήρε η Γιώτα Παναγοπούλου, αντιπρόεδρος του ΕΚ. Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν επίσης η Αννα Ανδρεάτου από τον Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, η Ειρήνη - Κορίνα Βρακατσέλη, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών, και η Σοφία Κουκά, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Νομού Αχαΐας.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος σε δήλωσή του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η δημοτική αρχή δεν αντιμετωπίζει την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας επετειακά, ως τη μοναδική μέρα του χρόνου που αναλογιζόμαστε τις θυσίες των γυναικών της λαϊκής οικογένειας. (...) Πιστεύουμε ότι συνολικά η συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική δράση, στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, στα εργατικά σωματεία, στις ενώσεις επαγγελματιών, στους γυναικείους συλλόγους, μπορεί να είναι ουσιαστική όταν συμβαδίζει με τον αγώνα για μία καλύτερη ζωή για την πλειοψηφία της κοινωνίας μας, για την απελευθέρωση από όλους τους καταναγκασμούς που γεννά το σημερινό σύστημα. Αυτό το μήνυμα είναι για τον φετινό εορτασμό της 8ης Μάρτη επίκαιρο όσο ποτέ».

Στη Θεσσαλία

Πάτρα
Πάτρα
Με συγκεντρώσεις, εξορμήσεις και άλλες πρωτοβουλίες τιμήθηκε η μεγάλη χτεσινή μέρα και στη Θεσσαλία.

Στη Λάρισα, η συγκέντρωση αποτέλεσε την κορύφωση μιας σειράς παρεμβάσεων που έγιναν από το πρωί σε εργοστάσια, εμπορικά μαγαζιά και στο νοσοκομείο της πόλης. Αλλά και της επίσκεψης που έγινε το πρωί στο Δαμάσι, όπου η αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γυναικών μετέφερε τη συμπαράστασή του στους σεισμόπληκτους.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμα στην Καρδίτσα, στον Βόλο και στα Τρίκαλα.

Στη Στερεά Ελλάδα

Το πρωί της Κυριακής, η Ομάδα Γυναικών Θήβας της ΟΓΕ, σωματεία και φορείς διοργάνωσαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Θήβας, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας (μέλος της ΟΓΕ), σωματεία και φορείς της πόλης διοργάνωσαν συγκέντρωση και πικετοφορία.

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας η Ομάδα Γυναικών Λαμίας (μέλος της ΟΓΕ) και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Σε Ηπειρο - Κέρκυρα

Παρεμβάσεις, περιοδείες και επισκέψεις σε χώρους δουλειάς πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις της Ηπείρου: Στο πτηνοσφαγείο της «Νιτσιάκος» και σε σούπερ μάρκετ της στα Γιάννενα, στα εργοστάσια της «ΙΟΝ» και της «Intercom» στην Αρτα, στο νοσοκομείο, στη βιομηχανία «Foppen» και σε αλυσίδες τροφίμων στην Πρέβεζα, καθώς και σε σούπερ μάρκετ σε Ηγουμενίτσα και Λευκάδα. Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Κέρκυρα, ενώ είχε προηγηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Κεντρικής Κέρκυρας.

Διαδικτυακή εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη, στις 6 μ.μ., οι Σύλλογοι Γυναικών Ιωαννίνων, Αρτας, Πρέβεζας, και η Ομάδα Γυναικών Κέρκυρας, με κεντρική ομιλήτρια την Βιβή Δάγκα, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ (link: https://us02web.zoom.us/j/7422589346?pwd=UWtxTHFnc0VieXlYVUE2NzgwNmhyQT09).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ