Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
8Η ΜΑΡΤΗ 2021 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασπίδα προστασίας η πάλη για μια ζωή δίχως καταπίεση

Μαχητικές συγκεντρώσεις στη Βόρεια Ελλάδα

ΚΟΖΑΝΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Στο δρόμο του συλλογικού αγώνα πορεύτηκαν χτες χιλιάδες γυναίκες και άνδρες, άνθρωποι της βιοπάλης, τιμώντας αγωνιστικά την 8η του Μάρτη και στη Θεσσαλονίκη. Διαδήλωσαν μαχητικά την απόφασή τους να κλιμακώσουν την πάλη για ζωή με δικαιώματα, με αιχμή των διεκδικήσεων το αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο αγωνιστικός γιορτασμός οργανώθηκε από τους Συλλόγους και τις Ομάδες της ΟΓΕ μαζί με τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου μίλησε η Ηλέκτρα Ραΐζη, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ. Σημείωσε πως οι ανάγκες των εργαζόμενων γυναικών σε όλη την ΕΕ σκοντάφτουν στην πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν ανεξάρτητα αν έχουν δήθεν αριστερό ή δεξιό πρόσημο. Τόνισε ότι «το θάρρος, η αντοχή, η χειραφέτηση από τις κάθε είδους πιέσεις και βία που δέχονται οι γυναίκες στους εργασιακούς χώρους, στην Εκπαίδευση, στον Αθλητισμό μπορούν να ανθίσουν μόνο στο έδαφος της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης. Η πραγματική ασπίδα προστασίας χτίζεται στον συλλογικό αγώνα για μια ζωή χωρίς καταπίεση, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα, στον 21ο αιώνα».

Χαιρέτισε η Νεκταρία Παπαδούλη, πρόεδρος της Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, η οποία ανέδειξε τις αιτίες που γεννούν τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών. Τόνισε ότι «δεν είναι όλες οι γυναίκες το ίδιο. Δεν έχουν τίποτα κοινό η εργαζόμενη ταμίας, η λογίστρια που δουλεύει μπροστά από έναν υπολογιστή όλη τη μέρα, η φτωχή αυτοαπασχολούμενη που βλέπει το μαγαζί της να το καταπίνουν τα χρέη, με τις γυναίκες μετόχους, τις CEO πολυεθνικών».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Πίσω από το κεντρικό πανό των Συλλόγων - μελών της ΟΓΕ, τις πικέτες με τις διεκδικήσεις, ακολουθούσαν τα εργατικά σωματεία με τα δικά τους πανό, οι φοιτητικοί σύλλογοι που μαζί με τους εργαζόμενους δίνουν τη μάχη για να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια οι σχολές τους και ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στην Εκπαίδευση.

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν ακόμα στην Πιερία, στις Σέρρες, στα Γιαννιτσά, στη Ροδόπη και την Κοζάνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανυποχώρητα στον αγώνα για τη γυναικεία ισοτιμία(2023-03-03 00:00:00.0)
Αγώνας για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία(2021-11-11 00:00:00.0)
Πολύτιμο εργαλείο στη δράση της μπροστά στην πανυγειονομική απεργία(2020-06-06 00:00:00.0)
Καθημερινές πολύμορφες πρωτοβουλίες μπροστά στην 8η Μάρτη(2020-03-05 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση για την 8η Μάρτη(2019-03-08 00:00:00.0)
Πλούσιος απολογισμός και σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα(2018-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ