Τρίτη 9 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει την ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργολαβικών στη φύλαξη του ΕΚΠΑ

Τις συνθήκες δουλειάς και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη φύλαξη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από την εταιρεία «Μy Services» καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

«Πάγια τακτική» της εταιρείας είναι «να μην καταβάλλει επιδόματα αδειών, να δίνει τις μέρες κανονικής άδειας λειψές» αλλά και να τις δηλώνει «ως άνευ αποδοχών», καταστρατηγώντας ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις προβλέψεις της εργατικής νομοθεσίας. Επιπλέον, «ούτε κουβέντα» να γίνεται «για πληρωμή υπερωριών, νυχτερινών, εργασίας Κυριακές και αργίες», τονίζει ο Σύνδεσμος, ενώ «το κερασάκι στην τούρτα» βάζουν οι εκφοβισμοί και απειλές από την πλευρά της εργοδοσίας σε βάρος εργαζομένων «όταν ζητάνε αυτά που με βάση το νόμο δικαιούνται».

Για όλα τα παραπάνω ο Σύνδεσμος έχει ήδη προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και εκκρεμεί η διενέργεια εργατικής διαφοράς. Παράλληλα, έχει ζητήσει συνάντηση με τις αρμόδιες πρυτανικές αρχές, καλώντας τες να πάρουν θέση και να παρέμβουν για να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

«Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, έχει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι αφήνει τις ιδιωτικές εταιρείες να ξεσαλώνουν στις πλάτες των συναδέλφων και μάλιστα με κρατικό χρήμα», σημειώνει ο Σύνδεσμος στην ανακοίνωσή του. «Οι απαράδεκτοι όροι εργασίας σε εργαζόμενους εταιρειών φύλαξης αποτελούν πάγια τακτική των εργολάβων φύλαξης και καθαριότητας που αναλαμβάνουν έργα στο Δημόσιο. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιτίθεται εν μέσω πανδημίας με νέα αντεργατικά μέτρα - τερατουργήματα, με κατάργηση 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, η απάντησή μας θα είναι η οργανωμένη πάλη με τα σωματεία μας», προσθέτει.

Ο Σύνδεσμος διεκδικεί με ευθύνη του ΕΚΠΑ: Να διασφαλιστεί η άμεση καταβολή όλων των οφειλών και η χορήγηση των ημερών κανονικής άδειας. Να σταματήσουν τα φαινόμενα εκφοβισμού και ψυχολογικής πίεσης σε βάρος των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ