Τετάρτη 23 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Επιμένουν στον αποκλεισμό της TOTAL οι κάτοικοι

Γ. Πατσιλινάκος: Δε θα ανοίξει ο δρόμος αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας

Για μέρα συνεχίστηκε χτες ο αποκλεισμός της εισόδου των εγκαταστάσεων της TOTAL από τους κατοίκους του Ικονίου και τη Δημοτική Αρχή του Περάματος. Στην πρωινή επιχείρηση της αστυνομίας, η οποία απομάκρυνε τα χαράματα τα αυτοκίνητα του δήμου που είχαν τοποθετηθεί μπροστά στην είσοδο της εταιρίας, οι κάτοικοι απάντησαν το απόγευμα με μια δυναμική συγκέντρωση στο χώρο. Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Γιάννης Πατσιλινάκος είχε συναντηθεί με τον γενικό διευθυντή του ΟΛΠ, παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Πειραιά, από τον οποίο ζήτησε τη διάνοιξη νέας πύλης από την πλευρά του δρόμου του ΟΛΠ. Αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα αυτό, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση των γεμιστηρίων προς την πλευρά του ΟΛΠ και την πληρωμή από την εταιρία των περιβαλλοντικών και αντιρρυπαντικών τελών στο δήμο, ο δήμαρχος τόνισε ότι ο αποκλεισμός θα συνεχιστεί. Ταυτόχρονα παραμένει σε ισχύ το αίτημα της μετεγκατάστασης όλων των εταιριών πετρελαίου.

«Τι γίνεται με τη μετεγκατάσταση των εταιριών πετρελαίου που σύμφωνα με την υπόσχεση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη το τελευταίο καζάνι θα έφευγε μέχρι το 2001; Τι γίνεται με τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, το μοναδικό δρόμο του Περάματος που έχει 10 νεκρούς τον χρόνο; Πώς προχωρά ο δεύτερος δρόμος; Τι γίνεται ο τρίτος δρόμος; Η παραλιακή λεωφόρος του Πειραιά που φτιάχνεται 15 χρόνια πώς προχωρά;». Τα ερωτήματα αυτά έθεσε ο Γιάννης Πατσιλινάκος, μιλώντας στους συγκεντρωμένους κατοίκους του Ικονίου. Και πρόσθεσε:

«Ο δήμος αποφάσισε να κλείσει την TOTAL μέχρι να γίνουν δεκτοί οι όροι που θα εξασφαλίζουν την ηρεμία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας, μέχρι την τελική απομάκρυνση όλων των καζανιών. Η TOTAL λειτουργεί χωρίς άδεια της Νομαρχίας. Η διακίνηση των υγρών καυσίμων πραγματοποιείται με όρους που θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξη της πόλης, αφού βενζίνες και άλλα καύσιμα χύνονται κυριολεκτικά στο δρόμο. Οι γεμιστήρες της εταιρίας έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια της περιοχής. Η πύλη διακίνησης αναστατώνει τη ζωή και τον ύπνο των κατοίκων, αφού από τις 4 το πρωί τα βυτιοφόρα δημιουργούν πανικό με τους ανεπίτρεπτους θορύβους τους.

Δε θα επιτρέψουμε άλλο την υποβάθμιση της περιοχής μας. Δε θα ανεχθούμε άλλο την επικίνδυνη αυτή λειτουργία μιας εταιρίας που δεν εκπληρώνει ούτε τις βασικές της υποχρεώσεις απέναντι στο δήμο».

Ερώτηση στη Βουλή

Ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για την απομάκρυνση των εταιριών πετρελαίου από το Πέραμα κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. «Σκοπεύει η κυβέρνηση να ελέγχει τις εταιρίες για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στη διακίνηση των καυσίμων, ώστε να μην μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή χιλιάδων κατοίκων της περιοχής; Αν ναι, ποια μέτρα παίρνει σε αυτή την κατεύθυνση;», αναφέρεται στην Ερώτηση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ