Τρίτη 20 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Μουσική διαμαρτυρία για «Μόρφωση - Υγεία - ανθρώπινη ζωή»!

«Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση - Υγεία - ανθρώπινη ζωή!»: Με το σύνθημα αυτό να ακούγεται δυνατά στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας Αττικής, πραγματοποιήθηκε μουσική διαμαρτυρία το πρωί του περασμένου Σαββάτου από σωματεία και φορείς της περιοχής δίνοντας συνέχεια στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας του λαού. Με την πορεία να διασχίζει τους δρόμους της πόλης, μέλη των σωματείων διακινούσαν παράλληλα την προκήρυξή τους σε μικρεμπόρους, κατοίκους της περιοχής και περαστικούς.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί, από το ύψος της λαϊκής αγοράς στον Περισσό, με μουσικούς να παίζουν το «Bella Ciao». Στην πρώτη γραμμή μαθητές Δημοτικού που κρατούσαν πικέτες, όπου γραφόταν: «Θέλουμε ανοιχτά σχολεία, πάρκα, παιδικές χαρές, παιχνίδια!», «Λιγότερη αστυνομία - περισσότερη Υγεία!», «Περισσότερα νοσοκομεία - καθόλου τηλεκπαίδευση!»

Ακολουθούσε το μπλοκ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» (Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης), ζητώντας να πάψει το τηλε-μαρτύριο για τη νέα γενιά, να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, Το μπλοκ της Ενωσης ΕΒΕ Νέας Ιωνίας, με το σύνθημα στο πανό του «Είμαστε ένα click πριν το κλείσιμο - Πάρτε τώρα μέτρα στήριξης», μετέφερε την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι. Ενώ ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας ξεκαθάριζε: «Με λίγους γιατρούς δεν βγαίνει η πανδημία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία». Μαζικές προσλήψεις στην Υγεία διεκδικούσε και ο Σύλλογος Γυναικών της πόλης.

Στην κινητοποίηση καλούσαν επίσης ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγία Ολγα», η Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, το Παράρτημα της περιοχής του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, οι Σύλλογοι Γονέων 4ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Ν. Ιωνίας, το παράρτημα ΕΣΥΝ Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ιωνικός Σύνδεσμος».

«Το ότι ήρθα στη διαδήλωση ήταν ο καλύτερος τρόπος να τον τιμήσω», έλεγε σε ένα από τα πηγαδάκια της συγκέντρωσης μια διαδηλώτρια που ήρθε μαζί με την 8χρονη κόρη της. Μιλούσε για έναν αγαπημένο συγγενή που «έφυγε» την προηγούμενη μέρα χτυπημένος από την πανδημία. «Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας...», συνέχιζε, περιγράφοντας πόσο βασανιστικά βιώνει την πανδημία η λαϊκή οικογένεια: «Η γυναίκα του δεν κατάφερε να τον δει καν άλλη μια φορά από τη μέρα που έφυγε για το νοσοκομείο...». Και η κουβέντα συνεχιζόταν, σε διάφορα πηγαδάκια, αναδεικνύοντας την ανάγκη να ενισχυθεί η πάλη: «Δεν γίνεται να μην κάνουμε τίποτα... Δεν γίνεται απλά να υπομένουμε...».

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση και συναυλία στην πλατεία της οδού Πάρσης, καθώς οι φορείς διεκδικούν μεταξύ άλλων να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος, με ευθύνη του δήμου, και να αποδοθεί δωρεάν το οικόπεδο της οδού Πάρσης για τις ανάγκες αναψυχής και Πολιτισμού του λαού και της νεολαίας της Ν. Ιωνίας.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης», Κώστας Κατημερτζόγλου, ανέδειξε τις οδυνηρές συνέπειες που φορτώνεται η εργατική - λαϊκή οικογένεια σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς της, όπως και ότι η οργάνωση του αγώνα είναι μονόδρομος. Γι' αυτό και το ραντεβού ανανεώθηκε για τον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Οι μαζικοί φορείς της περιοχής που συντονίζουν τη δράση τους και οργάνωσαν την κινητοποίηση, μεταξύ άλλων, διεκδικούν να επιταχθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία - μεγαθήρια που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του Βόρειου Τομέα χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών, άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα», εξασφάλιση της παραμονής του Κέντρου Υγείας στη Νέα Ιωνία (λήγει το ενοικιοστάσιο), άνοιγμα των σχολείων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ