Τρίτη 20 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Στο 7% καθηλωμένη η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού

Δεμένη στις συμφωνίες της ΕΕ εμφανίστηκε και χτες η κυβέρνηση, με το λαό να πληρώνει πανάκριβα το Φάρμακο - εμπόρευμα και τους σφοδρούς ανταγωνισμούς ανάμεσα στους φαρμακευτικούς κολοσσούς. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού να φτάνει μόλις στο 7,35%, τέσσερις μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών...

Στη χτεσινή ενημέρωση η πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μ. Θεοδωρίδου, μίλησε για το εμβόλιο της «Johnson & Johnson» και για την αναστολή της χορήγησής του στις ΗΠΑ, μετά την εμφάνιση 6 θρομβολυτικών επεισοδίων.

Η ανάλυση των περιστατικών θα παρουσιαστεί σήμερα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Παρ' όλα αυτά ο γγ ΠΦΥ, Μ. Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο αναβλήθηκε και αργότερα «το Μάη αναμένεται να ξεκινήσουμε», ενώ η αναβολή έχει μικρή επίδραση στο πρόγραμμα εμβολιασμού. «Είμαστε στη συμφωνία της ΕΕ για κοινή προμήθεια, γίνονται συζητήσεις και για το 2022, περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις», ανέφερε. Σημειώνεται ότι μετά από έξι μήνες, για το Μάη και τον Ιούνη αναμένονται περίπου 4 εκατ. δόσεις από την «Pfizer», 600.000 δόσεις από τη «Moderna» και 600.000 δόσεις από την «Johnson & Johnson», ενώ «η "AstraΖeneca" δεν έχει επιβεβαιώσει τις επόμενες δόσεις του διμήνου».

Την Παρασκευή 23 Απρίλη θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 55 - 59 ετών και το Σάββατο 24 Απρίλη για την ομάδα 50 - 54 ετών.

Στο μεταξύ, το ζήτημα της λειτουργίας των εκκλησιών το Πάσχα συζήτησαν ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, χτες, στο περιθώριο συνάντησής τους στη Βουλή. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, υπήρξε «πολύ καλό κλίμα», με τις τελικές αποφάσεις να αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, ενώ σήμερα συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ