Τρίτη 20 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ
Διαμαρτυρία ενάντια στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Το ΚΚΕ δίπλα στον αγώνα των κατοίκων

Συγκέντρωση και αυτοκινητοπορεία διαμαρτυρίας, ενάντια στην κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Δυτικού Τομέα στη Μαυροράχη και κατά της καύσης απορριμμάτων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στον Λαγκαδά.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε ενόψει της αναμενόμενης συζήτησης στο ΣτΕ (στις 21/4) των δύο προσφυγών που κατέθεσαν φορείς της περιοχής, κατά της χωροθέτησης της ΜΕΑ. Η αυτοκινητοπορεία ξεκίνησε από το πρώην εργοστάσιο της «Αγνό» στην είσοδο του Λαγκαδά και πέρασε μέσα από τα χωριά Κολχικό, Ασσηρος, Δρυμός, Μελισσοχώρι, Λητή και Λαγυνά, μεταφέροντας το κάλεσμα ξεσηκωμού ενάντια στους σχεδιασμούς κυβέρνησης, ΦΟΔΣΑ και Περιφέρειας, με σύνθημα «Λέμε ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων και τις ΜΕΑ - ποτέ και πουθενά», «λέμε ΟΧΙ άλλη ρύπανση στον Λαγκαδά και στην Κορώνεια».

Στο πλευρό των φορέων και των κατοίκων της περιοχής βρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση, Θόδωρος Ιγνατιάδης, και ο δημοτικός σύμβουλος Λαγκαδά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Φίλιππος Γεωργουδάκης.

Σε δήλωσή του ο Γ. Δελής σημείωσε: «Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα του λαού του Λαγκαδά για να μην λειτουργήσει η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Μαυροράχη, σε έναν ήδη επιβαρυμένο χώρο από την πολύχρονη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Είναι ένας αγώνας ζωής για το λαό της περιοχής και σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ θα είναι δίπλα στους κατοίκους.

Αυτό το έργο που σχεδιάζεται από την Περιφέρεια, την κυβέρνηση, την ΕΕ, είναι αποκαλυπτικό για τον χαρακτήρα της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης, που όχι μόνο πράσινη δεν είναι για το περιβάλλον, αλλά προκαλεί και θα προκαλέσει πολύ μεγάλες επιπτώσεις και θα έχει συνέπειες στη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται για μια μονάδα που θα καταργήσει στην πράξη την ανακύκλωση, αντί να την ενισχύσει, μιας και θα προετοιμάζει την πρώτη ύλη για την καύση των απορριμμάτων (RDF/SRF), τα οποία θα χρησιμοποιούνται ως καύσιμη ύλη στις τσιμεντοβιομηχανίες.

Εντάσσεται στον συνολικότερο σχεδιασμό για "πράσινες επενδύσεις" στη Θεσσαλονίκη και στη Δυτική Μακεδονία, έναν σχεδιασμό αντιλαϊκό - αντεργατικό, που θα φέρει καταστροφές στο περιβάλλον, θα φέρει ακόμα πιο ακριβή την Ενέργεια στο λαό και θα εξαπλώσει ακόμα πιο πολύ την ενεργειακή φτώχεια.

Αυτά τα σχέδια θα πρέπει να βρούνε την αντίσταση του λαού, και σ' αυτήν την πάλη το ΚΚΕ θα είναι δίπλα του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ