Πέμπτη 22 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Πάνω από 80 κρούσματα σε γνωστή ψυχιατρική κλινική

Σε απόγνωση βρίσκονται οι συγγενείς τροφίμων σε γνωστή ιδιωτική ψυχιατρική κλινική στα νότια προάστια, οι οποίοι το περασμένο Σάββατο ενημερώθηκαν ότι οι δικοί τους άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα ξεπερνούν τα 80!

Από τότε μέχρι και σήμερα, η ενημέρωση για την πορεία των ασθενών γίνεται με το σταγονόμετρο και μόνο κατόπιν πίεσης των οικείων. Τα αγωνιώδη ερωτήματά τους, όπως αν υπάρχει πνευμονολόγος στην κλινική, αν υπάρχει υποδομή παροχής οξυγόνου, τι προβλέπει το πρωτόκολλο σε περίπτωση διακομιδής νοσηλείας σε κάποιο νοσοκομείο, παραμένουν μέχρι και σήμερα αναπάντητα σύμφωνα με καταγγελίες. Να σημειωθεί ότι οι συγγενείς έχουν να δουν από κοντά τούς τρόφιμους της κλινικής εδώ και έναν χρόνο, από τον Φλεβάρη του 2020.

Γιατί δεν εμβολιάζονται οι τρόφιμοι;

«Από την αρχή της πανδημίας έχουμε να τους δούμε ή να τους πάρουμε σπίτι κάποιες μέρες. Το Σάββατο μας ενημέρωσαν ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό. Από κει και μετά έχει ξεκινήσει ένας γολγοθάς, να είμαστε κρεμασμένοι στα τηλέφωνα, παίρνουμε και μας κάνουν μπαλάκι από το ένα κτίριο στο άλλο. Η όποια ενημέρωση έχουμε είναι κατόπιν δικής μας πίεσης και επιμονής. Δεν ξέρω πού και με ποιον να μιλήσω. Ποιο είναι το πρωτόκολλο σε περίπτωση που χρειαστεί να διακομιστεί; Ξέρουμε ότι ένα τμήμα του προσωπικού και όλοι οι τρόφιμοι δεν έχουν εμβολιαστεί», καταγγέλλει ένας από τους συγγενείς.

Στην ανάγκη του εμβολιασμού, καθώς είναι δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, οι συγγενείς εισπράττουν την απάντηση ότι «δεν έχει έρθει η σειρά των ψυχιατρικών νοσημάτων»!

Αλλος συγγενής καταγγέλλει στην εφημερίδα σχετικά με τον δικό του άνθρωπο, που πάσχει συγχρόνως και από ΧΑΠ (χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια) και «σήμερα είναι 82 ετών. Το Σάββατο ενημερώθηκαν ότι όλο το κτίριο είναι γεμάτο κρούσματα, περίπου 150 τρόφιμοι. Εδώ και έναν χρόνο δεν μπορούμε να τους δούμε από κοντά, αφήνουμε στην πύλη τρόφιμα και παίρνουμε τα άπλυτα. Λόγω ηλικίας μπορούσε να εμβολιαστεί από τον Φλεβάρη και μας απάντησαν από την κλινική όχι, θα έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να κάνει τον εμβολιασμό όταν έρθει η σειρά τους. Πότε; Κινδυνεύουν. Εχουν περάσει τέσσερις μήνες και αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε σαν το σκυλί στο αμπέλι ενώ δικαιούνται να εμβολιαστούν έγκαιρα»...

Για όλα αυτά η κυβέρνηση δεν λέει κουβέντα, όπως κάνει εξάλλου από την αρχή της πανδημίας, αρνούμενη να δώσει στοιχεία στη δημοσιότητα για όσους νόσησαν με κορονοϊό σε κλειστές δομές και την εξέλιξή τους, ενισχύοντας την ασυδοσία των επιχειρηματιών Πρόνοιας, ξηλώνοντας και τις ελάχιστες υπάρχουσες δημόσιες προνοιακές δομές, αφήνοντας χιλιάδες οικογένειες αβοήθητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ