Πέμπτη 22 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ
«Φρακαρισμένες» μέχρι τον Ιούλη οι λίστες για ακτινοβολίες

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα επαγγελματία φορτηγατζή που μίλησε στον «Ριζοσπάστη»

Στην επιφάνεια βγαίνουν όλες οι διαχρονικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, που πλέον έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μετά τη μετατροπή του σε μίας νόσου.

Καρκινοπαθής διαγνώστηκε πριν έναν μήνα στο ΚΑΤ, όπου και χειρουργήθηκε. Με τη βιοψία χρειάστηκαν κάποιες συμπληρωματικές μοριακές εξετάσεις, «οι οποίες όμως δεν συνταγογραφούνται. Μπορούσαμε να τις κάνουμε στον Ευαγγελισμό, αλλά πλέον είναι νοσοκομείο για Covid-19, υπάρχει αναμονή, πρέπει να μπεις στη λίστα, ενώ και τα αποτελέσματα αργούν πολύ», αναφέρει ο ίδιος στον «Ριζοσπάστη».

«Αναγκαστικά πήγαμε σε ιδιωτικό εργαστήριο και πληρώσαμε 850 ευρώ! Για τις ακτινοβολίες με παραπέμπουν στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς (το οποίο οδεύει και αυτό προς μετατροπή του σε Covid) και μου λένε ότι υπάρχει μεγάλη ουρά, η σειρά μου θα έρθει μετά τον Ιούλη! Οπότε τι κάνεις; Ξέρεις αν έχεις τέτοιο περιθώριο; Πάω σε ιδιωτικό και μου δίνουν "προσφορά", 2.500 ευρώ για 25 ακτινοβολίες....», συνεχίζει.

Χτες το πρωί, μαζί με συναδέλφους του από το Σωματείο Αυτοαπασχολούμενων Ιδιοκτητών Φορτηγών Οδικών Μεταφορών, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας, προβάλλοντας μέσα και από το προσωπικό του παράδειγμα τον επείγοντα χαρακτήρα που έχουν οι διεκδικήσεις των υγειονομικών, σωματείων και φορέων του κινήματος για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για επίταξη άνευ όρων του ιδιωτικού τομέα.

«Κατεβαίνουμε στον δρόμο για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα καρκινοπαθούς συναδέλφου μας φορτηγατζή, μέλους του σωματείου μας, που δίνει μάχη για την υγεία του. Δικαίωμα που η κυβερνητική πολιτική τού το στερεί, όπως και σε χιλιάδες άλλους φτωχούς ασθενείς, για τους οποίους ο μόνος δρόμος που τους αφήνει ανοιχτό είναι τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, που απαιτούν πελατεία και χιλιάδες ευρώ (...) H κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να μας πείσει ότι "όλα βαίνουν καλώς", ενώ αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι βγήκανε τα άπλυτα στη φόρα κι αυτοί προσπαθούν να μας τα πασάρουν για καθαρά και σιδερωμένα», σημειώνει το Σωματείο, μέλη του οποίου παραπέμφθηκαν σε «κάποιον στο υπουργείο Υγείας ...ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ