Πέμπτη 22 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ
Μέτρα για να μη σκοτώνονται οι εργάτες για τα κέρδη εργολάβων και μετόχων

Περιοδεία στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ

Περιοδεία στη Κοζάνη πραγματοποίησε χτες το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας της ΤΟ Κοζάνης και της ΤΟ Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας του Κόμματος.

Το πρωί, ο Λ. Στολτίδης επισκέφθηκε τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, όπου την προηγούμενη βδομάδα έχασαν τη ζωή τους τρεις εργολαβικοί εργάτες μετά από ένα ακόμα εργατικό δυστύχημα. Συναντήθηκε με εργαζόμενους του ΑΗΣ, ενώ μετά βρέθηκε και στο Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης. Εκεί, μαζί με κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν η Γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης, Τίνα Κουζιάκη, και η Κατερίνα Λιάκου, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον διοικητή του νοσοκομείου, Στ. Γκανάτσιο, και με μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, ο Λεωνίδας Στολτίδης μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη να μην ανεχτεί ο λαός ότι δεν έχει τη δύναμη να σταματήσει την αντιλαϊκή επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η δύναμή τους είναι η σιωπή μας». Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της περιοδείας, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη οργανωμένα να διεκδικήσουν μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να καλύπτουν τις ανάγκες τους και μέτρα προστασίας για να μη σκοτώνονται στον βωμό της κερδοφορίας εργολάβων και μετόχων».

Ανάγκη οργάνωσης του αγώνα σε επίπεδο αντεπίθεσης

Στις συναντήσεις στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε στο κλιμάκιο του Κόμματος η κατάσταση που επικρατεί εκεί, ότι δέχεται όλο αυτό το διάστημα μεγάλη πίεση από την πανδημία, έχοντας μετατραπεί σχεδόν ολοκληρωτικά σε μιας νόσου.

Από την πλευρά του, ο Λ. Στολτίδης επισήμανε την ανάγκη της διεκδίκησης ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς υπάρχουν πολυάριθμοι εργαζόμενοι με «ελαστικές» μορφές εργασίας.

Κατήγγειλε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, που λειτουργούν ως μιας νόσου, σε βάρος των ασθενών με άλλα νοσήματα. Επίσης, για την ανυπαρξία επιδημιολογικού ελέγχου λόγω του υποστελεχωμένου προσωπικού του ΕΟΔΥ αλλά και την έλλειψη μέτρων σε εστίες υπερμετάδοσης.

«Η κατεύθυνση της ΕΕ, την οποία ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις», τόνισε, «οδηγεί τα δημόσια συστήματα Υγείας στο να παρέχουν ένα "βασικό πακέτο" υπηρεσιών, οδηγώντας τα υπόλοιπα στον ιδιωτικό τομέα (...) Και την ίδια ώρα, το πολυδιαφημισμένο σχέδιο ανάκαμψης δεν προβλέπει ούτε φράγκο για ανάγκες του λαού όπως η Υγεία και η Παιδεία». Μάλιστα σημείωσε πως σε αντίθεση, ο νέος γύρος χρηματοδότησης του κεφαλαίου γίνεται με όρο νέες περικοπές στις δαπάνες που καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, σακάτεμα της τιμής της εργατικής δύναμης και χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, όπως και παράλληλη συντριβή των μικρών αυτοαπασχολούμενων και βιοπαλαιστών αγροτών.

Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη οι εργαζόμενοι στην Υγεία κι άλλους κλάδους να οργανώσουν τον αγώνα τους σε επίπεδο αντεπίθεσης προκειμένου να διεκδικήσουν τη λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ζωής τους, να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, κόντρα στην πολιτική που εμπορευματοποιεί τη δημόσια Υγεία προς όφελος του ιδιωτικού τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ