Πέμπτη 22 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνεχίζει να αποκαλύπτεται η τραγική κατάσταση των δημόσιων συστημάτων Υγείας

Γερμανική έρευνα επιβεβαιώνει τη μεγαλύτερη διασπορά σε βιομηχανικές περιοχές

(c) dpa-Zentralbild

Καθώς συνεχίζεται η εξάπλωση της πανδημίας με πάνω από 143,6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και τουλάχιστον 3,060 εκατ. επίσημα καταγεγραμμένους θανάτους, εξακολουθεί να αποκαλύπτεται σε όλο τον κόσμο η τραγική κατάσταση των δημόσιων συστημάτων Υγείας, τα οποία μετά από ένα χρόνο παραμένουν αθωράκιστα.

Στις πιο ισχυρές καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης, σε Γαλλία και Γερμανία, οι ΜΕΘ «στενάζουν», ενώ στην Ασία εκρηκτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Ινδίας...

Νοσοκομεία μένουν χωρίς οξυγόνο στην Ινδία

Αναλυτικότερα, η Ινδία κατέγραψε χτες πάνω από 2.000 θανάτους και σχεδόν 300.000 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες. Ηταν η 6η συνεχόμενη μέρα με πάνω από 1.000 ημερήσιους θανάτους. Συνολικά πάνω από 182.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και έχουν καταγραφεί 15,6 εκατ. κρούσματα.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους ορισμένα νοσοκομεία στο Νέο Δελχί δεν διαθέτουν πλέον παρά «μερικές ώρες» αποθεμάτων οξυγόνου. Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι τα αποθέματα αρκούν για 8 έως 24 ώρες στα δημόσια νοσοκομεία και μόλις για 4 έως 5 σε ορισμένα ιδιωτικά. Παράλληλα, σε περίπου 80 από τα 142 νοσοκομεία στο Νέο Δελχί, δεν υπάρχουν πλέον κλίνες για ασθενείς με COVID-19.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τουλάχιστον 22 ασθενείς πέθαναν σε δημόσιο νοσοκομείο στο δυτικό κρατίδιο Μαχαράστρα όταν τελείωσε το οξυγόνο λόγω διαρροής στη δεξαμενή, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Στο δε ιδιωτικό νοσοκομείο «Apollo» της πρωτεύουσας, το προσωπικό ανέφερε πως τη νύχτα της Τρίτης το οξυγόνο εξαντλήθηκε προτού έρθουν προμήθειες, «δύο δεξαμενοφόρα φορτηγά» τα μεσάνυχτα. Πλέον οι προμήθειες αρκούν για 12 έως 14 ώρες και η ζωή 200 ασθενών «κρέμεται από μια κλωστή»...

Απεγνωσμένοι συγγενείς ασθενών είναι συχνά αναγκασμένοι να πληρώνουν εξωφρενικές τιμές στη μαύρη αγορά για να εξασφαλίσουν φάρμακα και οξυγόνο. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν «πλημμυρίσει» από απελπισμένες εκκλήσεις για βοήθεια.

Στην Ιαπωνία η κυβέρνηση εξετάζει πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα και κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, μόλις τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σχεδιάζεται να ενταχθούν και οι περιοχές Οζάκα και Χόγκο. Το τέταρτο κύμα της πανδημίας πλήττει ιδιαίτερα τις πυκνοκατοικημένες περιοχές και επιβαρύνει για ακόμη μια φορά το σύστημα Υγείας. Εως την Τρίτη καταγράφονταν συνολικά 542.000 λοιμώξεις και πάνω από 9.700 θάνατοι.

Γερμανία: Περισσότερα κρούσματα και πιο αργή μείωση στις βιομηχανικές περιοχές

Στη Γερμανία συνεχίζεται η αύξηση σε κρούσματα και θανάτους. Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό σε ΜΕΘ προσεγγίζει τις 5.000, με τη Γερμανική Διεπιστημονική Ενωση Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής (Divi) να δηλώνει πως η τελευταία φορά που υπήρχε τόσο μεγάλη πίεση ήταν στα μέσα Γενάρη. Στο μεταξύ, χιλιάδες κρεβάτια ΜΕΘ στη Γερμανία είτε παραμένουν κλειστά είτε είναι δύσκολο να αξιοποιηθούν λόγω έλλειψης προσωπικού... Ο πρόεδρος της Divi ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νέοι, συχνά πολύ νέοι, ασθενείς με Covid-19, 30 ή 40 ετών εισάγονται κάθε μέρα στις ΜΕΘ. Η πίεση είναι μεγάλη επειδή πρέπει παράλληλα να νοσηλευτούν και άλλα περιστατικά έκτακτης ανάγκης, πρέπει επίσης να γίνουν εγχειρήσεις».

Στο μεταξύ, έρευνα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Πανεπιστημίου «Χάινριχ Χάινε» του Ντίσελντορφ διαπίστωσε μεγαλύτερη εξάπλωση του κορονοϊού στους χώρους δουλειάς και συσχέτιση των κρουσμάτων σε παραγωγικές ηλικίες με το βαθμό απασχόλησης και το μέγεθος των βιομηχανιών σε ορισμένες περιοχές. Διαπιστώθηκε ότι οι επαρχίες με συγκριτικά υψηλά ποσοστά απασχόλησης είχαν υψηλότερα συνολικά κρούσματα. Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές η αύξηση των κρουσμάτων ήταν συχνά ταχύτερη και υψηλότερη. Οι περιφέρειες με υψηλό ποσοστό εργαζομένων σε βιομηχανίες είχαν και εξακολουθούν να έχουν, κατά μέσο όρο, περισσότερα κρούσματα σε σύγκριση με τις περιοχές με λιγότερο έντονο βιομηχανικό τομέα. Επίσης, μετά από μέτρα lockdown, τα κρούσματα μειώθηκαν σε αυτές τις περιοχές με πιο αργούς ρυθμούς.

Στη Ρωσία, με σταθερά 300 - 400 νεκρούς κάθε μέρα εδώ και μήνες (σχεδόν 107.000 είναι συνολικά οι καταγεγραμμένοι θάνατοι), τα δημόσια νοσοκομεία έχουν «γονατίσει» από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα. Χτες ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλ. Πούτιν, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε στις ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού, αναπνευστήρων και άλλων υλικών, ακόμη και σε ελλείψεις αποθεμάτων τροφίμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και εξέφρασε την «πεποίθηση ότι η Ρωσία θα κατορθώσει να ξεπεράσει τη δοκιμασία με επιτυχία»... Χαρακτήρισε «αναπόφευκτες» τις απώλειες από την πανδημία που επιβεβαίωσαν την «πρώτη εθνική προτεραιότητα» για επίλυση του δημογραφικού προβλήματος. Η Ρωσία θα διατηρήσει τους στρατηγικούς της στόχους να οδηγηθεί έως το 2030 σε αύξηση του πληθυσμού και σε αύξηση του μέσου όρου ζωής στα 78 χρόνια, είπε.

Στο μεταξύ, την ώρα που οι λαοί έρχονται αντιμέτωποι με τις ανεπαρκείς ποσότητες εμβολίων... τα «γερά πορτοφόλια» δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Σε ένα ακόμα παράδειγμα «εμβολιαστικού τουρισμού», η ρωσική υπηρεσία της «Deutsche Welle» αναφέρει ότι από τα μέσα Απρίλη, Γερμανοί φτάνουν με οργανωμένα γκρουπ στη Ρωσία, για ταξίδι και εμβολιασμό, με το συνολικό πακέτο να κοστίζει 2.300 ευρώ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ