Πέμπτη 22 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κινητοποιήσεις σήμερα σε όλη τη χώρα

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία, διεκδικώντας μεταξύ άλλων: Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, έγκαιρη προμήθεια όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων κ.ά.

Στην Αθήνα θα γίνει συγκέντρωση στις 9 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας. Στις 10 π.μ. στο υπουργείο είναι το ραντεβού των Σωματείων «Θριασίου» και ΚΑΤ.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις. Στα Γιάννενα στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία, στη Λευκάδα στις 9 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου και στη Χίο στις 11 π.μ. στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου. Στο Ηράκλειο το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καλεί στη στάση εργασίας και στην κινητοποίηση στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ. Επίσης, τη συμμετοχή του στη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Καβάλας.

Για την ίδια μέρα συντονίζουν τη δράση τους 5 σωματεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Αιγαίου. Τα Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείων Σάμου, Χίου, Κω, Καλύμνου και Ρόδου και Κέντρων Υγείας του Αιγαίου με κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν την ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, που «έχουν μετατραπεί ουσιαστικά σε νοσοκομεία μίας νόσου, αφού οι ΜΕΘ των νοσοκομείων έχουν μετατραπεί σε ΜΕΘ Covid και εκατοντάδες συμπολίτες μας με άλλες παθήσεις δεν μπορούν να βρουν κρεβάτι στα δημόσια νοσοκομεία».

Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα οι υγειονομικοί προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 12 μ., έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ στην Αριστοτέλους. Από εκεί θα ακολουθήσει πορεία έως το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Με απόφασή της η ΕΝΙΘ ανακοινώνει συμμετοχή στην κινητοποίηση και στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Συμμετοχή στην κινητοποίηση και στη στάση εργασίας αποφάσισε και η συνέλευση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου». Επιπλέον αποφάσισε να οργανώσει αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό που αναμένεται να επισκεφτεί το νοσοκομείο το Σάββατο 24/4.

Στη Νάουσα, το Εργατικό Κέντρο καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τους ανέργους της πόλης σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. έξω από το νοσοκομείο.

Σε νέα κινητοποίηση προχωρά και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου στις 12 μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται το μπαράζ κινητοποιήσεων με απεργίες και στάσεις εργασίας (2022-11-29 00:00:00.0)
Στάση εργασίας και συγκεντρώσεις αύριο (2021-08-25 00:00:00.0)
Σήμερα η απεργιακή κινητοποίηση σε όλη τη χώρα (2021-02-23 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία και δομές Υγείας αύριο (2020-11-11 00:00:00.0)
Σε Αθήνα και Πάτρα συνεχίστηκαν χτες οι κινητοποιήσεις (2016-11-04 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για τα ζητήματα της Υγείας (2016-10-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ