Παρασκευή 25 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Αρνείται η κυβέρνηση έκτακτο επίδομα

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκα.

Αρνείται η κυβέρνηση να χορηγήσει στους οικοδόμους των περιοχών που χτυπήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία έκτακτη οικονομική ενίσχυση προκειμένου να ανακουφιστούν κάπως, αφού λόγω των καιρικών συνθηκών δεν εργάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το αίτημα αυτό των συνδικάτων για χορήγηση επιδόματος ύψους 200.000 δρχ έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας, αλλά ο υφυπουργός Εργασίας Δ. Τσιόλας ήταν αρνητικός.

Απορρίπτοντας το αίτημα, έκανε αναφορά στα γνωστά επιδόματα που παίρνουν οι οικοδόμοι όπως το ειδικό εποχιακό επίδομα (187.000 δρχ) και την επιδότηση λόγω ανεργίας με 100 ημερομίσθια κατά το τελευταίο δεκατετράμηνο. Κατά τον υφυπουργό αυτά προφανώς αρκούν για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες οικοδόμοι που σε ορισμένες περιοχές έχουν αρκετό διάστημα να δουλέψουν.

Ο Δ. Τσιόγκας είπε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή σε περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Θράκη, η Βοιωτία και η Λήμνος. Το κύμα κακοκαιρίας, τόνισε άρχισε στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη και όλο αυτό το διάστημα σε αυτές τις περιοχές οι οικοδόμοι δεν έχουν «σταυρώσει μεροκάματο». Υπογράμμισε ότι εκτός από τις άλλες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία οι εργαζόμενοι στις οικοδομές, σε υπαίθρια τεχνικά έργα αλλά και σε επιχειρήσεις τσιμεντοκολόνων και τσιμεντοσωλήνων δε δούλεψαν, με αποτέλεσμα να χάσουν πολλά μεροκάματα, αλλά και τα ένσημά τους, αφού σε αυτές τις περιοχές υπήρχαν θερμοκρασίες μέχρι και μείον 28 βαθμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ