Σάββατο 8 Μάη 2021 - Κυριακή 9 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
2021 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Εμείς θα προκαλέσουμε τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθούν!

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Ηλίας Κανάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη «Speedex», καταγγέλλοντας τα σχέδια για καταπάτηση του 8ωρου. «Αυτοί που αγωνίστηκαν για να έχουμε εμείς το 8ωρο δεν λογαριάσανε τίποτα», σημείωσε και κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν με την ίδια αποφασιστικότητα τον αγώνα για τα δικαιώματά τους.

Το απεργιακό «παρών» των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία μετέφερε η Βούλα Πάκου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Στην παρέμβασή της ανέδειξε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και της ΕΕ για τη διαχείριση της πανδημίας και την ένοχη συγκατάθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια πολιτική. Μίλησε για τα κενά και τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, τις διώξεις και την τρομοκρατία που επιστρατεύονται ενάντια στους υγειονομικούς που αγωνίζονται. «Οι πανδημίες δεν θα τελειώσουν προς όφελος του λαού όσο η Υγεία αγοράζεται και πουλιέται, όσο το ζύγι κόστους - οφέλους στη λειτουργία των νοσοκομείων καθορίζει το πώς θα λειτουργήσουν, όσο συνυπάρχουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας», ξεκαθάρισε. «Σήμερα δίνουμε όρκο στους νεκρούς της τάξης μας, στους νεκρούς από το Σικάγο μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Καισαριανή: Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της ανατροπής», σημείωσε και διαβεβαίωσε: «Εμείς θα προκαλέσουμε τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθούν».

Τη φωνή του αγώνα που δίνουν εδώ και έναν χρόνο οι εργαζόμενοι για την προστασία της υγείας, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων τους, μετέφερε ο Γιώργος Στεφανάκης, εργαζόμενος στην «e-food» και πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, ο οποίος μίλησε για τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στον κλάδο. «Ανοιξαν την Εστίαση και θα ανοίξουν τον Τουρισμό έχοντας δεδομένα τα 10ωρα, τα 7ήμερα, τις συμβάσεις ομηρίας ορισμένου χρόνου. Ιδιαίτερα οι εποχικοί εργαζόμενοι στον Τουρισμό και πολλοί διανομείς θα αναγκαστούμε σε τέτοιες άθλιες συνθήκες. Οχι όμως για να προλάβουμε να μαζέψουμε τις ελιές το χειμώνα, όπως λέει αυτός ο υπαλληλίσκος των βιομηχάνων, ο Χατζηδάκης, αλλά για να μαζέψουμε τα 3ευρα και τα 4ευρα που μας δίνουν για κάθε ώρα δουλειάς, μπας και προλάβουμε όσο θα δουλεύουμε να μαζέψουμε τα απαραίτητα για να ζήσουμε!», υπογράμμισε. «Για να μη μετράμε εμείς νεκρούς και αυτοί κέρδη, πρέπει να αλλάξει ο σκοπός στην παραγωγή, να ανατραπεί το σύστημα της εκμετάλλευσης. Μόνο έτσι θα κερδίζουμε εμείς τα αποτελέσματα της εργασίας μας, μόνο έτσι η δουλειά μας θα είναι εργαλείο ζωής και δικαίωμα για όλους», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ