Σάββατο 8 Μάη 2021 - Κυριακή 9 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
2021 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΛΑΡΚΟ
Δεν πέρασε η παγίδα της κυβέρνησης για να συναινέσουν οι εργαζόμενοι στις απολύσεις τους

Δεν πέρασε το σχέδιο της κυβέρνησης και των μηχανισμών της να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις στη ΛΑΡΚΟ και να πέσουν οι εργαζόμενοι στην παγίδα ενός κάλπικου διαλόγου, βασικός όρος του οποίου είναι η αποδοχή και η συναίνεση στις απολύσεις τους.

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 6 Μάη με 4ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια και διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, ενώ νέα Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Μάη και την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει το ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας. Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων έδειξε να αντιλαμβάνεται πως μόνο με τη διατήρηση της ενότητας και του υψηλού αγωνιστικού φρονήματός τους μπορούν να σταθούν απέναντι στους αντεργατικούς εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ.

Χρησιμοποιώντας την τακτική «καρότο και μαστίγιο», η κυβέρνηση από τη μία ασκεί αφόρητες πιέσεις, προσπαθεί να σπείρει την απογοήτευση στους εργαζόμενους, απαξιώνει παραπέρα το εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις, επιχειρεί να αξιοποιήσει την κούραση από τον 17μηνο αγώνα και το «τσεκούρωμα» σε μεροκάματο και δικαιώματα. Από την άλλη, κρατώντας στην επιφάνεια το γνωστό «αντικοινωνικό πακέτο - διαβατήριο ανεργίας», προσπαθεί να παρασύρει τους εργαζόμενους στο να αποδεχθούν ότι σε λίγους μήνες θα είναι άνεργοι και να αποφασίσουν οι ίδιοι πώς θα μοιραστούν τα λίγα ψίχουλα της αποζημίωσης. Πρόκειται δηλαδή για την ίδια παγίδα που η κυβέρνηση επιχείρησε να στήσει τον περασμένο Οκτώβρη. Τότε, κάτω από την πίεση του αγώνα των εργαζομένων, παρουσίασε προφορικά και «χοντροκομμένα» το παραπάνω «πακέτο», το οποίο οι εργαζόμενοι απέρριψαν, δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους, με αιτήματα τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Να μην πέσουν ούτε αυτήν τη φορά στην παγίδα της κυβέρνησης κάλεσε τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας.

Τόνισε μάλιστα πως το ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται ακόμη «μέσα από τα συρματοπλέγματα της ΛΑΡΚΟ» οφείλεται στον αγώνα που έχουν δώσει μέχρι τώρα, πρόσθεσε δε ότι αν οι εργαζόμενοι υποχωρήσουν από το αίτημα για καμία απόλυση και πέσουν στην παγίδα του διαλόγου για το ύψος των αποζημιώσεων, το μόνο που θα πετύχουν είναι να εξυπηρετήσουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και να συναινέσουν στις απολύσεις τους. «Δεν βγαίνουμε ούτε ώρα έξω από το εργοστάσιο αν δεν μας διασφαλίσουν ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και ότι θα πάρουμε ό,τι μας χρωστάνε», ανέφερε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Π. Πολίτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ