Τρίτη 25 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Μόλις στο 17,2% η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και στο 20% στα νησιά

Μόλις στο 17,2% και με τις δύο δόσεις έχει φτάσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού, ενώ στα νησιά όπου άνοιξε η τουριστική περίοδος φτάνει μόλις το 20%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη χτεσινή ενημέρωση, έξι μήνες μετά και οι εμβολιασμοί στην τρίτη ηλικία κυμαίνονται στο 64% (70 - 74 ετών και άνω των 85 ετών) και στο 76% (75 - 79 ετών). Ενώ στις παραγωγικές ηλικίες τα ποσοστά είναι ακόμη μικρότερα (41,2% στους 50 - 54 ετών αν κι έχει κλείσει ραντεβού το 61%, 26% στους 45 - 49 ετών ενώ το 56% έχει κλείσει ραντεβού).

Στις 26 Μάη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 35 - 39 ετών και για τα 4 εμβόλια.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού (ΕΕΕ), Μαρία Θεοδωρίδου, επανέλαβε ότι «υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ζυγίζει κανείς (...) Υπάρχουν στοιχεία που θα ζυγιστούν προσεκτικά και με βάση την επιδημιολογική εικόνα που θα έχει η χώρα μας», ενώ επέμεινε στην ανάγκη να καλυφθεί το κενό στον εμβολιασμό των ενηλίκων.

Για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες εργασιακές ομάδες πλην της ΕΜΑΚ, η πρόεδρος της ΕΕΕ απάντησε ότι το θέμα είναι ανοιχτό. Επανέλαβε ότι τα θρομβωτικά συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό «είναι εξαιρετικά σπάνια». Σε σχέση με όσους έχουν νοσήσει σημειώθηκε ότι η Επιτροπή αποφάσισε την τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος που θα περιλαμβάνει μια δόση εμβολίου.

Σχετικά με το mix and match των εμβολίων (συνδυασμός διαφορετικών σκευασμάτων) υπογραμμίστηκε ότι «με όποιο εμβόλιο αρχίζεις με αυτό συνεχίζεις», υπάρχουν όμως προγράμματα - μελέτες που «τρέχουν» με την ανάμειξη 2 διαφορετικών εμβολίων. Για την κύηση και τη γαλουχία, σημειώθηκε ότι είναι αποδεδειγμένο πλέον πως ο εμβολιασμός κατά την κύηση προφυλάσσει την έγκυο (ιδιαίτερα αν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου) και το κύημα, κυρίως από την προωρότητα. Ο εμβολιασμός συστήνεται να γίνεται με τα εμβόλια mRΝΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ