Τρίτη 25 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μαζική απάντηση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες αντιιμπεριαλιστικής δράσης

Λάρισα
Λάρισα
«Εξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ - Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» ήταν το μήνυμα που στάλθηκε από τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα ενάντια στη μετατροπή της Θεσσαλίας σε πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Ταυτόχρονα, καταδικάστηκε το συνεχιζόμενο έγκλημα από το Ισραήλ σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

Στη Λάρισα η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία ΑΤΑ. Χαιρετισμοί έγιναν από το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γυναικών, τον Σύλλογο Εστιακών Φοιτητών. Στην ομιλία της η Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, αναφέρθηκε στη μετατροπή της περιοχής σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, μεταξύ άλλων με την εγκατάσταση αεροσκαφών των ΗΠΑ στην 110 Πτέρυγα Μάχης και ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, καλώντας «να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που από τη μια ματώνει καθημερινά τη λαϊκή οικογένεια, προσπαθώντας να της φορτώσει ξανά τα σπασμένα της κρίσης και την πανδημία, και από την άλλη εμπλέκει τη χώρα και τον λαό μας σε θανάσιμες περιπέτειες».

Αμέσως μετά, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε ψήφισμα στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαχητική πορεία μέχρι την 1η Στρατιά.

Στην Καρδίτσα η πορεία ξεκίνησε από το Αθλητικό Πάρκο και οι συγκεντρωμένοι, με συνθήματα καταδίκης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και σχεδιασμών, κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στα Τρίκαλα η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Δημήτρη Μητροπάνου της Αγίας Μονής και κατέληξε στο κέντρο της πόλης.

Κινητοποίηση έγινε και την Πέμπτη στον Βόλο.

Οι αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις στις οποίες καλούν ΕΕΔΥΕ, φορείς και σωματεία συνεχίζονται τις επόμενες μέρες:

Την Παρασκευή 28 Μάη στη Ρόδο.

Το Σάββατο 29 Μάη στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο NRDC.

Την Κυριακή 30 Μάη θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική μηχανοκίνητη πορεία στο Στεφανοβίκειο, με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 11 το πρωί.

Συγκεντρώσεις την ίδια μέρα προγραμματίζονται επίσης σε Αλεξανδρούπολη, Καλαμάτα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Σάμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ