Πέμπτη 3 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Συνεχίζεται η λαϊκή διαμαρτυρία

Συνεχίστηκαν και χτες για 35η μέρα οι μεγάλες λαϊκές διαμαρτυρίες στην Κολομβία, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Ντούκε.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι συναντήσεις ανάμεσα στην Eθνική Επιτροπή Απεργίας και την κυβέρνηση, με την τελευταία να επιμένει στην αδιαλλαξία της, προβάλλοντας ως προϋπόθεση για την έναρξη διαπραγματεύσεων να αρθούν όσοι αποκλεισμοί κεντρικών οδικών αρτηριών συνεχίζονται από τους διαδηλωτές.

Από την πλευρά της η Επιτροπή ζητάει την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση των πόλεων. Την ίδια στιγμή, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τάσσεται υπέρ της άρσης αποκλεισμών, αυτοί συνεχίζονται ως μορφή λαϊκής αγανάκτησης και διαμαρτυρίας για τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός, η οποία επιδεινώθηκε από την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης και την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Τα αιτήματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στις διεκδικήσεις των μαζικών διαδηλώσεων, όπου ξεχωρίζει η συμμετοχή των νέων εργαζομένων, φοιτητών και αγροτών, μπαίνουν από το 2019: Πρώτα και κύρια ζητούν αξιοπρεπείς μισθούς για να αντιμετωπιστεί η φτώχεια που χτυπάει τον μισό πληθυσμό της χώρας. Δωρεάν και ποιοτική Υγεία και Παιδεία. Εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας με το αντάρτικο των FARC και τερματισμό των δολοφονιών λαϊκών αγωνιστών. Λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ