Παρασκευή 4 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Για την «ταραχή» της δημοτικής αρχής από μια έγγραφη διαμαρτυρία

Τη δημοτική αρχή και τα «τσιράκια» της καταγγέλλει η ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι ζήτησαν από εργάτριες και εργάτες καθαριότητας έγγραφη μεταμέλεια, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν καινούργιες σκούπες για να κάνουν τη δουλειά τους!

Οπως αναφέρει η ΔΑΣ, την Πέμπτη 27 Μάη οι εργάτες του εργοταξίου καθαριότητας Ανω Πόλης, με έγγραφο στον προϊστάμενό τους, ζήτησαν εργαλεία και σκούπες, για να μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Οι ελλείψεις αυτές έχουν τεθεί εδώ και 2 μήνες στη διοίκηση του δήμου από τους εργαζόμενους, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να αγοράζουν σκούπες ακόμα και με λεφτά από την τσέπη τους. Σημειώνεται ότι την επόμενη μέρα, μετά την έγγραφη διαμαρτυρία, το συγκεκριμένο εργοτάξιο της Ανω Πόλης ήταν το μόνο που προμηθεύτηκε καινούργιες σκούπες και μπροστά στις έντονες διαμαρτυρίες και από άλλα εργοτάξια η διοίκηση επίσπευσε τις διαδικασίες για κάλυψη των σχετικών αναγκών. Ταυτόχρονα όμως ασκήθηκαν πιέσεις στους εργαζόμενους να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους από το κείμενο διαμαρτυρίας.

Η ΔΑΣ σημειώνει πως «αν η διοίκηση του δήμου ταράζεται και φοβάται από μία έγγραφη διαμαρτυρία εργαζομένων ενός εργοταξίου, καταλαβαίνουμε τι πρόκειται να πάθει αν ως εργαζόμενοι προχωρήσουμε σε πιο οργανωμένες κινήσεις και κινητοποιήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Για αυτόν το λόγο η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο - έκτρωμα που θέλει να καταθέσει για τα Εργασιακά ανάμεσα σε άλλα (κατάργηση σταθερού χρόνου εργασίας - 8ωρο, ατομικές συμβάσεις κ.ά.) θέλει όχι μόνο να βάλει νέα εμπόδια, αλλά στην ουσία να καταργήσει την απεργία και τις κινητοποιήσεις. Γιατί μόνο αυτό φοβούνται. Την οργανωμένη δράση και κινητοποίηση των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ