Παρασκευή 4 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
100% συμμετοχή στη χτεσινή απεργία για τη Συλλογική Σύμβαση

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στη χτεσινή απεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, που κήρυξε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στο πλαίσιο της απεργίας το Συνδικάτο συναντήθηκε με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας για το ζήτημα της ΣΣΕ. Επίσης την Κυριακή 6 Ιούνη, στις 9 π.μ. στη Ζώνη θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση. Η χτεσινή απεργία ήταν η δεύτερη που πραγματοποίησαν σε διάστημα μιας βδομάδας οι εργαζόμενοι στη Ζώνη, δίνοντας απάντηση και στις όποιες προσπάθειες να μπει «πάγος» στις διαπραγματεύσεις για ΣΣΕ.

Απεργιακός χαιρετισμός από τη Ζώνη

Τη χτεσινή συγκέντρωση στα Προπύλαια άλλωστε άνοιξε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, μεταφέροντας τον αγωνιστικό απεργιακό χαιρετισμό των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευή. «Πραγματοποιήθηκε σήμερα μια ακόμα επιτυχημένη απεργιακή μάχη στον χώρο της Ναυπηγοεπισκευής», σημείωσε και πρόσθεσε πως στο επίκεντρο του αγώνα βρίσκεται «η υπεράσπιση του 7ωρου, 5ήμερου, 35ωρου». «Η υπογραφή και μόνο μιας τέτοιας κλαδικής ΣΣΕ δεν είναι μια απλή υπόθεση στις σημερινές συνθήκες. Ερχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον πυρήνα και της νέας αντεργατικής επίθεσης», υπογράμμισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ