Παρασκευή 4 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
«Απορρίπτεται!» βροντοφώναξαν και στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Την απαίτησή τους να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο - τερατούργημα, διαδήλωσαν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή τους στο μεγάλο και μαχητικό συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων. Ενα συλλαλητήριο που αποτέλεσε προπομπό της δυνατής απεργιακής απάντησης που προετοιμάζεται να δοθεί την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιούνη μέσα από τα μετερίζια αγώνα που στήνονται σε μια σειρά από κλάδους και χώρους δουλειάς.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου αντάμωσαν χτες χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης του αγώνα και μαζί τους νέες δυνάμεις που για πρώτη φορά κάνουν το βήμα και μπαίνουν στα γεμάτα στη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Μαζί τους πήραν τη θέση τους και αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι φοιτητές και σπουδαστές, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, που παλεύει για να βγει στη δουλειά με κατοχυρωμένα δικαιώματα και όχι με όρους σύγχρονης σκλαβιάς.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Πέτρος Σημάδης, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας τα αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται από τη δράση των Σωματείων. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, με τους εργάτες να προβάλλουν με τα πανό και τα συνθήματά τους τις διεκδικήσεις τους.

Εξω από το αμερικάνικο προξενείο βροντοφώναξαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και κατήγγειλαν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς διαδηλώνοντας.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στην Αριστοτέλους, όπου ο Κυριάκος Τσιαούσης, πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους να μεταφέρουν παντού, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς το κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και το συλλαλητήριο στις Σέρρες, που ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Μάκης Λάγιος, μέλος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ν. Σερρών.

Μαχητική πικετοφορία πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Βέροιας, ενώ μαζική εξόρμηση έγινε στη Νάουσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ