Παρασκευή 4 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
«Παράθυρο» διώξεων κατά δημοσίων υπαλλήλων

Εγγραφο από την νομική σύμβουλο του κράτους προς το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο δεν επικαλείται καμία διάταξη του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα ή άλλου νομικού κειμένου ούτε κάποιο σχετικό αίτημα της διοίκησης, ανοίγει «παράθυρο» διώξεων κατά δημοσίων υπαλλήλων που θα καταθέτουν ως μάρτυρες σε δικαστήριο όταν είναι διάδικο το Ελληνικό Δημόσιο. Το έγγραφο αυτό, το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, στην ουσία, προσπαθεί να φιμώσει τους δημόσιους υπαλλήλους και να τους στερήσει να καταθέτουν την αλήθεια όταν καλούνται σε δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, «απειλεί» με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις τους δημόσιους υπαλλήλους που θα καταθέσουν και χαρακτηριστικά αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Η ένορκη κατάθεση υπέρ των αντιδίκων και εις βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, σε δίκες με διάδικο το Ελληνικό Δημόσιο, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα, καθώς και ότι η ένορκη κατάθεση υπαλλήλων των υπηρεσιών του υπουργείου (σ.σ. Μετανάστευσης) είναι δυνατή μόνο προς επίρρωση των ισχυρισμών του Ελληνικού Δημοσίου».

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ ζητά να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη εγκύκλιος της νομικής συμβούλου του κράτους, ενώ παράλληλα οι τρεις σύλλογοι εργαζομένων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου έχουν ζητήσει από το υπουργείο να τους παρασχεθούν περαιτέρω σχετικές διευκρινίσεις. Σε χτεσινή του ανακοίνωση το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν ανακαλεί την εγκύκλιο, ενώ η πάρεδρος που εξέδωσε την εγκύκλιο προχώρησε σε ...διευκρινίσεις στο ίδιο «μήκος κύματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ