Παρασκευή 4 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις συνδικαλιστών

Σέρνονται στα δικαστήρια επειδή άσκησαν κριτική για την υπονομευτική στάση συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου

Συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια οργάνωσε χτες η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, με τη συμμετοχή και στήριξη και άλλων σωματείων της περιοχής, καταδικάζοντας τη δίωξη συνδικαλιστών της μετά από μήνυση του προέδρου, αλλά και μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, οι μηνύσεις έχουν γίνει σε βάρος του προέδρου της Ενωσης και μέλους του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Δημόκριτου Σαλούστρου, και του Γιάννη Ξημεράκη, μέλους του ΔΣ της Ενωσης και του Εργατικού Κέντρου. Η προγραμματισμένη για χτες δίκη δεν πραγματοποιήθηκε για λόγους που έχουν να κάνουν με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ αναμένεται να οριστεί νέα ημερομηνία. Η Ενωση συνέχισε την κινητοποίησή της, μετά τη συγκέντρωση στα Δικαστήρια, με πανεξόρμηση στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα της πόλης, απευθύνοντας στους εργαζόμενους κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 10 Ιούνη.

Η Ενωση καταγγέλλει το γεγονός ότι ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου «σέρνουν στα δικαστήρια δύο άλλα μέλη του ίδιου ΔΣ, καθώς, όπως αναφέρουν, "θίχτηκε η τιμή και η υπόληψή τους" από τη δημόσια κριτική που άσκησε το σωματείο μας για τη στάση τους, τις πρακτικές και τις ευθύνες τους σε μια σειρά από ζητήματα». Επισημαίνει ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει το αντεργατικό νομοσχέδιο, η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου «κυνηγά νομικά τους συνδικαλιστές της Ενωσης θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να φιμώσει κάθε φωνή που αμφισβητεί τις πρακτικές τους».

Την αλληλεγγύη τους στους δύο συνδικαλιστές και την Ενωση έχουν εκφράσει πλήθος σωματείων. Μεταξύ αυτών το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Νομού Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Πειραιά, το Συνδικάτο Καθαριστών Καθαριστριών Ν. Αττικής, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης «Γαλάτεια Καζαντζάκη», το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, ο Σύλλογος Ερευνητών/Ερευνητριών και Εργαζομένων στην Ερευνα Ηρακλείου, το παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ