Παρασκευή 4 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑμεΑ
Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις χρονίως πασχόντων και γονέων ΑμεΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 5.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την απόλυση του προέδρου του Ενιαίου Συλλόγου

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή, στις 5.30 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας, αντιδρώντας «στη βροχή απολύσεων γονιών και ΑμεΑ», προχωρούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων. Αίτημα είναι να παρθεί πίσω η απόλυση του προέδρου του Ενιαίου και των άλλων αναπήρων και χρονίως πασχόντων, αλλά και γονέων αναπήρων, που απολύθηκαν αυτό το διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος καταγγέλλουν την απόλυση εργαζόμενου - συνδικαλιστή του γονεϊκού κινήματος και μέλους του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, πατέρα ανάπηρου παιδιού, μετά από 12 χρόνια συνεχούς εργασίας.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, στις 2 Ιούνη η εργοδοσία του συνδικαλιστή «ανακοίνωσε την απόλυση του εργαζόμενου, πατέρα παιδιού με αναπηρία και προέδρου του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, Καμαρινού Γιάννη, με αιτιολογία "οικονομικές δυσκολίες της εταιρείας"! Ολως τυχαίως σε όλες τις περιπτώσεις οι απολυμένοι είναι εργαζόμενοι με πολυετή εργασία, με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα».

Ο εργαζόμενος το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σε αναστολή (από τις 19 Δεκέμβρη), ενώ η εταιρεία λειτουργούσε κανονικά. Λίγες μέρες μετά τη λήξη της αναστολής, η εκπρόσωπος της εταιρείας κάλεσε και ενημέρωσε τον εργαζόμενο για την απόλυσή του.

«Είναι γελασμένοι κυβέρνηση και εργοδότες ότι θα πάμε σαν πρόβατα επί σφαγής. Ο καθένας καταλαβαίνει, αν οι εργοδότες ξεσαλώνουν έτσι πριν τον νόμο για την κατάργηση του 8ώρου και το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, πώς θα οργιάσουν μετά. Δεν θα αφήσουμε κανέναν συνάδελφο ανυπεράσπιστο σε αυτήν την κατάσταση. Το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, το σωματείο του συναδέλφου, θα δώσουμε την απάντησή μας όπως εμείς ξέρουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ