Παρασκευή 4 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
10ωρη δουλειά - σύγχρονη σκλαβιά, εμείς δεν θα πεθάνουμε για τ' αφεντικά!

Πειραιάς
Πειραιάς
Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης έγινε και στον Πειραιά από συνδικάτα που δρουν στην πόλη. «10ωρη δουλειά - σύγχρονη σκλαβιά. Εμείς δεν θα πεθάνουμε για τα αφεντικά», διαδήλωσαν εργαζόμενοι από τους κλάδους του Μετάλλου και της Ναυπηγοεπισκευής, ναυτεργάτες, εμποροϋπάλληλοι, οικοδόμοι.

Την πείρα από τους αγώνες του ναυτεργατικού κινήματος, τις απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα πλοία και συνάντησαν την αλληλεγγύη των εργαζομένων άλλων κλάδων, των επιβατών, του λαού, υπενθύμισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Θανάσης Ευαγγελάκης, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ. «Με αυτήν την πείρα παλεύουμε για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη, διαμορφώνοντας προϋποθέσεις μαζικής συμμετοχής, για να νεκρώσει όλο το λιμάνι, για να εκφραστεί μαζική συμμετοχή της εργατικής τάξης και του λαού στην πανεργατική απεργία, για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο - έκτρωμα! Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους εφοπλιστές που επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των ναυτεργατών, να καταργήσουν το δικαίωμά μας στην απεργία. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στο μαύρο και αντιδραστικό μπλοκ που από το πρωί κατέκλυσε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και το διαδίκτυο αξιοποιώντας επιλογές συνδικαλιστικών δυνάμεων που αντικειμενικά οδηγούν στον εκφυλισμό και στην απογοήτευση», ανέφερε, σχολιάζοντας το σκηνικό που στήθηκε, με αφορμή την κινητοποίηση της Ενωσης Ναυτών και την απεργία της η οποία τελικά ανεστάλη.

«Θα πάρουν την απάντησή τους. Και η απάντηση είναι ότι το λιμάνι του Πειραιά στις 10 Ιούνη θα νεκρώσει. Οπως θα νεκρώσουν τα εργοστάσια και οι επιχειρήσεις. Και ένα μεγάλο εργατικό ποτάμι θα κατακλύσει τους δρόμους του Πειραιά», τόνισε.

Σε Κορωπί και Ελευσίνα

Ξεκάθαρο μήνυμα αντίθεσης στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης έστειλαν οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής στην πλατεία Ελευθερίας στο Κορωπί. Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο Βάλσαμος Συρίγος, Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα πραγματοποίησαν επίσης συνδικάτα που δρουν στη Δυτική Αττική, όπου χαιρετισμό απηύθυνε ο Θύμιος Βασίλειου, εκ μέρους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Λάμπρος Χατζάρας, μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Θριασίου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ