Πέμπτη 15 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αύριο οι διαμαρτυρίες στην πρεσβεία και το προξενείο των ΗΠΑ

Παραστάσεις διαμαρτυρίας διοργανώνει η ΚΝΕ, αύριο Παρασκευή, στις 8 μ.μ. στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα και στο αμερικάνικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι «η Κούβα δεν είναι μόνη της» και καλώντας τους νέους να εκφράσουν «την αλληλεγγύη τους στον κουβανικό λαό, που τις τελευταίες μέρες παλεύει ενάντια σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό σχέδιο εναντίον του».

«Εχουμε τη δύναμη να μην αφήσουμε να περάσουν στις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων στην Ελλάδα τα βρώμικα ψέματα του συστήματος», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, τονίζοντας ότι «οι ΗΠΑ, μαζί με τη μαφία που δρα στο έδαφός τους, οργανώνουν αντικομμουνιστικές και αντεπαναστατικές διαδηλώσεις, στηρίζοντας τις δυνάμεις μέσα στην Κούβα που καλούν σε ανατροπή της κυβέρνησης (...) Επικαλούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα οι ίδιες δυνάμεις που δεν υπάρχει δικαίωμα που να μην έχουν τσακίσει, από τη Μινεάπολη έως το Ιράκ, οι ίδιοι που έχουν βομβαρδίσει και δολοφονήσει λαούς, που έχουν γεμίσει με ετοιμοπόλεμες στρατιωτικές βάσεις τους όλο τον πλανήτη».

«Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κουβανικός λαός στη ζωή του είναι αποτέλεσμα του ιμπεριαλιστικού απάνθρωπου αποκλεισμού των ΗΠΑ, που ξεκίνησε αμέσως μετά την Κουβανική Επανάσταση πριν 60 χρόνια. Οι διαδοχικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ είναι αυτές που δεν αφήνουν την Κούβα να ανασάνει. Η κυβέρνηση Μπάιντεν εφαρμόζει εκτός από το δολοφονικό εμπάργκο και τα 242 πρόσθετα μέτρα εναντίον της Κούβας της κυβέρνησης Τραμπ», σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα στο κάλεσμα της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ