Πέμπτη 15 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Πληθαίνουν τα μηνύματα αλληλεγγύης στον λαό της Κούβας

Πληθαίνουν καθημερινά τα μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον κουβανικό λαό και την κυβέρνησή του, απέναντι στο νέο σχέδιο ιμπεριαλιστικής επέμβασης.

Στα μηνύματα του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης και του ΠΑΜΕ, αποσπάσματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στο χτεσινό φύλλο, προστίθενται τα παρακάτω.

Η ΕΕΔΥΕ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει το σχέδιο επέμβασης που ενορχηστρώνουν «οι ΗΠΑ από κοινού με τη μαφία, αλλά και με άλλες αντεπαναστατικές δυνάμεις στο εσωτερικό της Κούβας», αξιοποιώντας τις ελλείψεις εξαιτίας του εξηντάχρονου εμπάργκο.

Και τονίζει μεταξύ άλλων: «Πάει πολύ να μιλάνε για ειρήνη, δημοκρατία, ελευθερία οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι υποστηρικτές τους στην Ελλάδα, όταν σπέρνουν απ' άκρη σ' άκρη αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, όταν ευθύνονται για μια σειρά από επεμβάσεις - αιματοκυλίσματα ολόκληρων λαών προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών τους ομίλων».

«Ο κουβανικός λαός έχει αποτρέψει με την πάλη του αμέτρητες ιμπεριαλιστικές προβοκάτσιες σαν την τωρινή», υπογραμμίζει η ΕΕΔΥΕ, προσθέτοντας ότι «την ώρα που οι ιμπεριαλιστές αιματοκυλούν χώρες, οι Κουβανοί γιατροί οργανώνουν αποστολές σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν τους δοκιμαζόμενους λαούς από ασθένειες και φυσικές καταστροφές».

Η ΟΓΕ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει το υπονομευτικό σχέδιο των ΗΠΑ και υπογραμμίζει: «Η ΟΓΕ είναι στο πλάι του κουβανικού λαού, στις περήφανες γυναίκες της Κούβας και εκφράζουμε τη διαχρονική μας αλληλεγγύη στις συναγωνίστριές μας της Ομοσπονδίας Γυναικών Κούβας μπροστά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που ενορχηστρώνει η κυβέρνηση Μπάιντεν των ΗΠΑ, ακολουθώντας τα χνάρια της κυβέρνησης Τραμπ και των προηγούμενων, καθώς και των συμμάχων τους, στοχεύοντας μόνιμα στην ανατροπή της Κουβανικής Επανάστασης (...) Θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια να συντονίσουμε τη μαχητική αλληλεγγύη όλων των οργανώσεων της ΠΔΟΓ στον λαό και τις γυναίκες της Κούβας».

Το ΜΑΣ

Αλληλεγγύη στον λαό της Κούβας, που υπερασπίζεται τις κατακτήσεις της Κουβανικής Επανάστασης, εκφράζει και η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

«Σήμερα αυτοί που επέβαλαν και συνεχίζουν το δολοφονικό εμπάργκο μιλούν για "ανθρωπιστική κρίση" στην Κούβα και δήθεν αγωνιούν για τη "δημοκρατία" και τα "ανθρώπινα δικαιώματα" των Κουβανών», τονίζει το ΜΑΣ, επισημαίνοντας ότι το εμπάργκο κοστίζει στην οικονομία της χώρας 5 δισ. δολάρια τον χρόνο.

Και υπογραμμίζει: «Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο χαιρετίζουν και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον λαό της Κούβας για τη σταθερή του διεθνιστική και ανθρωπιστική προσφορά στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού. Στην υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών κατακτήσεων που ακόμη και σήμερα αποτελούν σύμβολο του αγώνα των εργαζομένων διεθνώς και εμπνέουν ειδικά εμάς, τη νέα γενιά».

Ο Σύλλογος «Εμείς που σπουδάσαμε στον σοσιαλισμό»

Το ΔΣ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στον σοσιαλισμό» καταδικάζει τη νέα ενορχηστρωμένη προσπάθεια ΗΠΑ - ΕΕ και άλλων κυβερνήσεων, σε συνεργασία με την αντικουβανική μαφία του Μαϊάμι και ντόπια αντεπαναστατικά στοιχεία, «να στρέψουν τμήματα του κουβανικού λαού ενάντια στη σοσιαλιστική κυβέρνηση και το Κομμουνιστικό Κόμμα», με αφορμή τα πραγματικά προβλήματα, που έχουν για κύρια αιτία το 60χρονο εμπάργκο.

«Μέλη του Συλλόγου μας», επισημαίνει, «είχαν την τύχη να ζήσουν και να σπουδάσουν στην Κούβα και γνωρίζουν, όπως όλοι οι άνθρωποι καλής προαίρεσης, τόσο τα επιτεύγματα όσο και τις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κουβανικός λαός. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα πως και αυτήν τη φορά τα σχέδια των ιμπεριαλιστών θα συναντήσουν την αποφασιστικότητα του λαού, που στηρίζοντας τη σοσιαλιστική επιλογή θα συνεχίσει την πορεία του, λύνοντας με επιτυχία τα προβλήματα που δημιουργεί ο μακρόχρονος αποκλεισμός, με επικεφαλής το Κόμμα των Φιντέλ, Τσε, Σιενφουέγκος και όλων των ηρώων που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα και για τις σημερινές γενιές».

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον λαό της Κούβας και καταγγέλλει τον «μηχανισμό παραπληροφόρησης, ψεύτικων "ειδήσεων" και παραποιημένων εικόνων που στήνουν και προβάλλουν τα αστικά ΜΜΕ, διεθνώς και στην Ελλάδα, με μόνο στόχο την κατασυκοφάντηση του κουβανέζικου λαού, καθώς εκείνο που εύχονται είναι η Κούβα να γονατίσει στον ιμπεριαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ