Σάββατο 24 Ιούλη 2021 - Κυριακή 25 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Πλέγμα μέτρων για την ουσιαστική προστασία των εργαζομένων

Το οξυμένο πρόβλημα της ανυπαρξίας μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης ενός εκτεταμένου βιομηχανικού ατυχήματος στην περιοχή της Δυτικής Αττικής έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή. Με Ερώτηση που κατέθεσε ζητάει από την κυβέρνηση:

  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα με ευθύνη του κράτους για τον έλεγχο των επιχειρήσεων για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων, επαγγελματικών ασθενειών, βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης έκτασης, ρύπανσης του περιβάλλοντος.
  • Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η εκπόνηση ολοκληρωμένων μελετών επικινδυνότητας ανά περιοχή και να υπάρξει ανάλογος σχεδιασμός αντιμετώπισης, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των κινδύνων και την αλληλεπίδρασή τους.
  • Να εξασφαλιστεί επαρκές, μόνιμο, κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό έκτακτης ανάγκης, επαρκής εκπαίδευση των εμπλεκομένων φορέων, τακτική ενημέρωση και εκπαίδευση των κατοίκων, με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, κρατική χρηματοδότηση για ανάπτυξη της έρευνας σε αυτή την κατεύθυνση.
  • Να στελεχωθούν όλα τα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Αττικής με επαρκές μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, όπως αντίστοιχα και το «Θριάσιο» Νοσοκομείο. Με ευθύνη της κυβέρνησης να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ για τη νοσηλεία ασθενών Covid-19, ώστε να είναι διαθέσιμες οι ΜΕΘ στο κέντρο εγκαυμάτων του «Θριάσιου» Νοσοκομείου για εγκαυματίες ασθενείς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ