Σάββατο 24 Ιούλη 2021 - Κυριακή 25 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΗΜΝΟΣ
Στον «αέρα» 60 εργαζόμενοι σε ξενοδοχείο του νησιού

Χωρίς δουλειά και χωρίς εισόδημα θα μείνουν 60 εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Porto Myrina Pallas» στη Λήμνο, καθώς για δεύτερη χρονιά δεν θα λειτουργήσει και φέτος το καλοκαίρι.

«Το γεγονός αυτό διαψεύδει όσους λένε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει δουλειά για όλους με δικαιώματα και ζωή "ζάχαρη"», σημειώνουν οι εργαζόμενοι. Και απαιτούν να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους και τα δικαιώματά τους. Να καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού. Να καταβληθεί έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους που παραμένουν άνεργοι. Να επιδοτηθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις με το επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα παραμένουν άνεργοι. Να παγώσουν όλα τα δάνεια και οι οφειλές προς το Δημόσιο και να μη διακοπεί από κανένα σπίτι το τηλέφωνο - νερό - ρεύμα. Για το θέμα κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή το ΚΚΕ.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι αυτοί που μένουν «στον αέρα» προστίθενται στους 3.000 εργαζόμενους του ομίλου «Μουζενίδη» και στους 700 του «Κυπριώτη» στην Κω, όλοι τους στον κλάδο του Tουρισμού.

Στάση εργασίας στο «ROYAL OLYMPIC»

Δίωρη στάση εργασίας για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο ξενοδοχείο και διαμαρτυρία στην είσοδό του έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στο «ROYAL OLYMPIC». Το επιχειρησιακό σωματείο καταγγέλλει την εντατικοποίηση της εργασίας, την εργαλειοποίηση του μέτρου της αναστολής για να χειραγωγούνται ή και να τιμωρούνται εργαζόμενοι που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Οπως αναφέρει, «παρά τους μηχανισμούς της διεύθυνσης με επικεφαλής τον προσωπάρχη, ο οποίος έφτασε σε σημείο να απειλήσει εργαζόμενους, αλλά και να αλλάξει βάρδιες τελευταία στιγμή ώστε να εξυπηρετήσει την απεργοσπασία, η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε». Τέλος, ξεκαθαρίζει τη σταθερή απόφαση των εργαζομένων να συνεχίσουν να παλεύουν για σταθερή και μόνιμη εργασία, συνθήκες δουλειάς που να μην επιβαρύνουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία και την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των άλλων όρων εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ