Σάββατο 24 Ιούλη 2021 - Κυριακή 25 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Μπαλώματα και «μπόνους» στους ιδιώτες αντί για ένα πλήρες εμβολιαστικό πρόγραμμα

Ως «το τελευταίο στάδιο, την τελευταία δυνατότητα που έχουμε στη διάθεσή μας» παρουσίασε την Παρασκευή ο Κυρ. Μητσοτάκης την τροπολογία για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, κατά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατ. Σακελλαροπούλου. Προκειμένου, μάλιστα, να τεκμηριώσει την ορθότητα της ρύθμισης αυτής, που απογειώνει την επικίνδυνη λογική της «ατομικής ευθύνης», επικαλέστηκε ότι το Σύνταγμα προβλέπει «ότι το κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης». Κι αυτά την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση υπονομεύει κάθε μέτρο ουσιαστικής προστασίας και θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Στο μεταξύ, με νέα μπαλώματα και «μπόνους» επιχειρεί η κυβέρνηση να σπρώξει την εμβολιαστική διαδικασία. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, το πρωί της Παρασκευής, φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε πολίτες με αμοιβή 10 ευρώ το ραντεβού, με την προϋπόθεση ότι θα πάει ο πολίτης και θα κάνει την πρώτη δόση ή το μονοδοσικό εμβόλιο. Επιπλέον, η αποζημίωση πηγαίνει στα 20 ευρώ στους ιατρούς αν εμβολιάσουν στο ιατρείο τους και στα 50 ευρώ αν πάνε και εμβολιάσουν κατάκοιτο στο σπίτι του. Για ακόμα μια φορά, δηλαδή, η κυβέρνηση δεν λύνει το βασικό που είναι ένα ολοκληρωμένο εμβολιαστικό πρόγραμμα, με εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κ.ο.κ. Και την ίδια στιγμή που αποσαθρώνει τη δημόσια ΠΦΥ, απευθύνει εκκλήσεις, με μπόνους στον ιδιωτικό τομέα μήπως και ξεκινήσει κάποια στιγμή ο εμβολιασμός κατ' οίκον.

Αντίθετη η ΠΟΜΕΕΑ με την τροπολογία

Την αντίθεσή της στην τροπολογία της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, μέσω της οποίας προσπαθεί να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ).

Οπως σημειώνει με ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση φέρνει την υποχρεωτικότητα, λέγοντας ανερυθρίαστα ψέματα ότι δήθεν εξάντλησε όλα τα περιθώρια ενημέρωσης των εργαζομένων στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία καθώς και στις μονάδες Υγείας.

Η ΠΟΜΕΕΑ τονίζει ότι η κυβέρνηση «κόπτεται» για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όταν με δική της ευθύνη, 7 μήνες μετά την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού, οι κατ' οίκον εμβολιασμοί των κατάκοιτων και βαριά ανάπηρων ξεκίνησαν μόλις την προηγούμενη βδομάδα και όταν ειδικά για τους χώρους Ειδικής Αγωγής, Αποκατάστασης και Πρόνοιας δεν έχει φροντίσει μέχρι και σήμερα για να καλυφθούν οι ανάγκες αραίωσης, οι αυξημένες ανάγκες σε ψυχοκοινωνική στήριξη, σε ιατρική παρακολούθηση, σε υπηρεσίες καθαριότητας κ.λπ. με τις αναγκαίες προσλήψεις.

Ανέβηκαν οι διασωληνωμένοι, ψηλά αριθμός κρουσμάτων

Την Παρασκευή καταγράφηκαν 7 θάνατοι ασθενών από Covid-19, φτάνοντας τον τραγικό απολογισμό στους 12.882. Τα νέα κρούσματα ήταν 2.854, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 471.894. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 130 (από 126 την Πέμπτη) και οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 ήταν 145.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ