Σάββατο 24 Ιούλη 2021 - Κυριακή 25 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με νέες κυρώσεις και απειλές κλιμακώνεται η επίθεση των ΗΠΑ

Το γεγονός ότι το νέο ιμπεριαλιστικό σχέδιο των ΗΠΑ κατά της Κούβας εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη επιβεβαίωσαν οι νέες κυρώσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν την Πέμπτη, εναντίον του υπουργού Αμυνας της Κούβας, Αλβαρο Λόπες Μιέρα, και μονάδας των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας (Brigada Especial Nacional). Πρόσχημα για τις νέες αμερικανικές κυρώσεις είναι η προπαγάνδα της Ουάσιγκτον περί «βίαιης καταστολής διαδηλωτών», παραπέμποντας στις πρόσφατες προβοκατόρικες «διαμαρτυρίες» που στήθηκαν από ομάδες στο εσωτερικό της Κούβας, στο πλαίσιο του ενορχηστρωμένου σχεδίου των ΗΠΑ κατά του κουβανικού λαού.

Ξεσκεπάζοντας για άλλη μια φορά τα περιβόητα αφηγήματα περί «προοδευτικής στροφής στις ΗΠΑ», ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απείλησε ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή», ενώ η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δεσμεύτηκε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει τον εγκληματικό αποκλεισμό ...για να στηρίξει την «αναζήτηση του λαού για τη δημοκρατία»!

Τις νέες αμερικανικές κυρώσεις κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν την παραμικρή νομική, πολιτική ή ηθική εξουσία να επιβάλλουν κυρώσεις σε όλο τον κόσμο, όταν είναι γνωστές οι επεμβάσεις τους σε άλλες χώρες, τα βασανιστήρια με την έγκριση της κυβέρνησής τους, όπως επίσης η βίαιη κρατική καταστολή κατά διαδηλώσεων και η ρατσιστική βία στο εσωτερικό τους.

Παράλληλα, μετά τις καταγγελίες του Κουβανού υπουργού ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ασκεί έντονες πιέσεις στις κυβερνήσεις των κρατών του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών για να συνυπογράψουν «κοινό ψήφισμα» καταδίκης της Κούβας, ο Μπ. Ρ. Παρίγια κατήγγειλε την Παρασκευή ότι οργανώνεται νέα αντικουβανική προβοκάτσια: Συγκεκριμένα, ότι αντικουβανικές οργανώσεις που εδρεύουν στη Φλόριντα, με τη στήριξη των κυβερνητικών αρχών της εν λόγω Πολιτείας, προετοιμάζουν έναν στολίσκο από σκάφη που θα επιχειρήσει να κατευθυνθεί προς την Κούβα, για να δώσει συνέχεια στον προβοκατόρικο σχεδιασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ