Τρίτη 10 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Για το τώρα και για το αύριο

Και τι δεν έχουν καταλογίσει στο ΚΚΕ... Οτι δεν έχει γραμμή συσπείρωσης δυνάμεων, ότι δε νοιάζεται για το κίνημα, αλλά για την εκλογική του ενδυνάμωση, ότι φτιάχνει εκλογικά μαγαζάκια κ.λπ. Ο λόγος για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες δυνάμεις, που με αφορμή τις πυρκαγιές επέλεξαν να διοργανώσουν χτες μια κομματική συγκέντρωση στην Αθήνα. Σίγουρα είμαστε οι τελευταίοι που θα κάνουμε κριτική στην επιλογή της αυτοτελούς πολιτικής παρέμβασης. Δεν είμαστε αυτοί που φώναζαν «έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα» μαζί με διάφορους άλλους τύπους στις πλατείες το 2011. Οι ίδιοι ήταν. Είναι όμως υποκρισία όσων κατά τ' άλλα αποθεώνουν το κίνημα και το αυθόρμητό του.

Το ΚΚΕ απέδειξε ότι μπορεί και πολιτικές παρεμβάσεις αυτοτελώς να πραγματοποιεί, αναδεικνύοντας την πολιτική ουσία των εξελίξεων, τις πραγματικές αιτίες και τους ενόχους για τις πυρκαγιές, το ποια είναι η διέξοδος για τον λαό, και ταυτόχρονα να πρωτοστατεί στην οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης, σε κάθε βήμα. Αυτή είναι η γραμμή που έχει σήμερα ανάγκη ο λαός σε όλα τα ζητήματα. Σε τέτοιες στιγμές κρίνεται η γραμμή του καθενός και ποια πραγματικά υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Το σύνθημα «Ο λαός μόνο μπορεί να σώσει τον λαό» δεν είναι μονάχα άμεσο σύνθημα αλληλεγγύης, κινητοποίησης, έμπρακτης συμμετοχής στην προσπάθεια πυρόσβεσης και πυροπροστασίας, αγωνιστικής διεκδίκησης. Είναι και σύνθημα προοπτικής, αφού καμιά κυβέρνηση και καμιά εκδοχή της εξουσίας του κεφαλαίου δεν μπορεί να προστατέψει τη ζωή και το βιος του λαού από τις συνέπειες μιας στρατηγικής που έχει ως κριτήριο τα κέρδη των ομίλων.

Ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό παίρνοντας πάνω του όχι μόνο την ευθύνη να προστατεύσει τα χωριά του, τα σπίτια του και τα δάση, αλλά παίρνοντας στα χέρια του την ίδια την εξουσία από έναν κρατικό μηχανισμό που λειτουργεί ρολόι για τα κέρδη των λίγων και γι' αυτό ακριβώς είναι αναποτελεσματικός. Αλλά και τον πλούτο που παράγει, για να τον βάλει στην υπηρεσία των αναγκών του. Αυτό είναι το νόημα του συνθήματος κι αυτό υπηρετείται μέσα από την προσπάθεια των κομμουνιστών να δώσουν σε αυτές τις δύσκολες ώρες αυτοπεποίθηση, κουράγιο, να δείξουν τον δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης και πάλης. Να προσανατολίσουν στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο και όχι με εκλογικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ «να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη» για να έρθει η κυβέρνηση Τσίπρα. Να διαλέγουμε δηλαδή ανάμεσα σε Μάτι και Κινέτα από τη μια, σε Τατόι και Εύβοια από την άλλη...


Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ