Τρίτη 10 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Το ΚΚΕ δεν έλειψε ούτε λεπτό από το πλευρό των κατοίκων

Κλιμάκια του ΚΚΕ βρίσκονται καθημερινά στα μέτωπα της φωτιάς, εκεί που ο λαός δίνει τη μάχη για να σώσει τις περιουσίες του
Κλιμάκια του ΚΚΕ βρίσκονται καθημερινά στα μέτωπα της φωτιάς, εκεί που ο λαός δίνει τη μάχη για να σώσει τις περιουσίες του
Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, κλιμάκια του ΚΚΕ βρέθηκαν δίπλα στους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας, απαιτώντας την ενίσχυση της πυρόσβεσης αλλά και συμμετέχοντας σε αυτήν.

Ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, απαίτησε και χτες, όπως έκανε επανειλημμένα τις προηγούμενες μέρες, την άμεση ενίσχυση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων στο μέτωπο που έκαιγε στο βόρειο τμήμα της φωτιάς. «Η επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χωριό Αβγαριά και στα άλλα χωριά της βόρειας Εύβοιας, που παραμένουν μέσα στις φλόγες, απαιτεί τώρα την άμεση αποστολή εναέριων μέσων. Κάθε καθυστέρηση προκαλεί μεγάλους κινδύνους!», τόνισε σε δήλωσή του χτες το απόγευμα.

Νωρίτερα, σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε τηλεοπτικό σταθμό, είχε σημειώσει ανάμεσα σε άλλα: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από το κράτος και την κυβέρνηση. Ο λαός της βορειοκεντρικής Εύβοιας έζησε κόλαση και ζει μεγάλη τραγωδία. Επτά μέρες καίγεται χωρίς την απαιτούμενη κρατική και κυβερνητική βοήθεια, χωρίς σχέδιο και συντονισμό κατάσβεσης της φωτιάς, αυτή είναι η πραγματικότητα.

(...) Υπάρχει υπεύθυνος, υπάρχουν αιτίες, υπάρχει εμπρηστής. Εμπρηστής είναι αυτή η ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη των λίγων. Η λογική που θεωρεί τις λαϊκές ανάγκες κόστος, όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Για ποιο λόγο; Γιατί, με τη συνευθύνη της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης, δεν πήραν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης. Αυτό είναι πολύ βασικό θέμα. Η πρόληψη είναι η λέξη - κλειδί. Το ζήσαμε τώρα. Ελλειψη αντιπυρικών ζωνών, δεξαμενών νερού, κρουνών, έλλειψη δασικών δρόμων. Ολα αυτά λειτούργησαν για να φτάσει η πυρκαγιά εκεί που έφτασε και να γίνουν αυτές οι καταστροφές.

Εμείς θέλουμε να καλέσουμε τον λαό της βορειοκεντρικής Εύβοιας, και σε όλες τις περιοχές, να μην επιδείξει καμία εμπιστοσύνη στις ψευτοϋποσχέσεις. Τα έχουμε ζήσει επανειλημμένα».

Το νότιο μέτωπο της φωτιάς, που έκαιγε κοντά στο χωριό Τρούπι, αργά χτες το βράδυ ήταν σε σχετικά ελεγχόμενη κατάσταση, με πυροσβεστικές δυνάμεις και τους κατοίκους των χωριών της περιοχής να ενεργούν για να αποτρέψουν την επέκτασή του προς το όρος Καντήλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ