Τρίτη 10 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Απαίτηση να έχουν εισόδημα ρετσινάδες και κτηνοτρόφοι

Ο πρόεδρος των ρητινοκαλλιεργητών συζητάει με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα μέτωπα της φωτιάς
Ο πρόεδρος των ρητινοκαλλιεργητών συζητάει με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα μέτωπα της φωτιάς
Η χωρίς προηγούμενο καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον της βόρειας Εύβοιας έχει τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, που σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών είναι ολοκληρωτικές.

Πάνω από 800 οικογένειες που ζούσαν από τη συλλογή ρετσινιού μένουν κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι, καθώς τα πευκοδάση που αποτελούσαν πηγή ζωής γι' αυτές καταστράφηκαν. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στην περιοχή της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας συλλέγονταν πάνω από το 80% της παραγωγής ρετσινιού στη χώρα μας.

Παράλληλα, ολοκληρωτική καταστροφή έχουν υποστεί δεκάδες κτηνοτρόφοι που είδαν τα ζώα τους να καίγονται και τις περιοχές που χρησιμοποιούσαν ως βοσκοτόπια να μετατρέπονται σε στάχτη. Στην ίδια κατάσταση και οι μελισσοκόμοι, οι ελαιοκαλλιεργητές και καλλιεργητές άλλων οπωροφόρων δέντρων της περιοχής.

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ρετσινοπαραγωγοί της περιοχής περιέγραψε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του σωματείου τους, Βαγγέλης Γεωργαντζής, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι στα αιτήματα του σωματείου είναι οι συνάδελφοί του που έχουν ξεπεράσει τα 55 έτη να συνταξιοδοτηθούν και οι υπόλοιποι να εργαστούν στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, όπως κορμοδεσιές, στον καθαρισμό των καμένων δασών και τη συντήρηση των νέων πεύκων που θα προκύψουν από τη φυσική αναζωογόνηση των κατεστραμμένων πευκοδασών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ