Τρίτη 10 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Εισαγγελική έρευνα για εμπρησμούς

Τη διερεύνηση ύπαρξης οργανωμένου εγκληματικού σχεδίου για τις πυρκαγιές ζήτησε χτες με παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας. Η παραγγελία δόθηκε μετά και τις παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών, που άφηναν υπονοούμενα για σχέδιο εμπρησμών.

Οπως αναφέρει ο Β. Πλιώτας, ο «συγχρονισμός» στην εκδήλωση των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών δημιουργεί «εύλογες υπόνοιες για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και όχι για απλό, τυχαίο φαινόμενο σύμπτωσης περιστατικών αμελούς συμπεριφοράς». Συνολικά οκτώ άτομα συνελήφθησαν τις τελευταίες μέρες για εμπρησμό, οι περισσότεροι σε άλση δήμων της Αθήνας.

Στο μεταξύ, σε διαθεσιμότητα τέθηκε αστυνομικός μετά από καταγγελίες του προέδρου της κοινότητας Χώρας Γορτυνίας ότι ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ., με τον οποίο επικοινώνησε για να ζητήσει τη συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος, τον ρώτησε αν υπάρχει πολιτικό μέσο. Η καταγγελία του προέδρου πήρε δημοσιότητα μέσα από τα social media και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε ΕΔΕ, ενώ μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ο ταξίαρχος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Τέλος, διαψεύστηκε χτες η παραίτηση που φέρεται να υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, υποστράτηγος Γ. Κουμεντάκης. Η διαρροή περί παραίτησης έγινε στο φόντο της διερεύνησης ευθυνών γύρω από τις διαθεσιμότητες και τη συμμετοχή των στρατιωτικών ελικοπτέρων «Σινούκ» στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ