Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΠΜΣ
Δίμηνη καμπάνια εγγραφών

Με στόχο το παραπέρα δυνάμωμα του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και με οδηγό την πλούσια αγωνιστική δράση του προηγούμενου διαστήματος, η διοικητική επιτροπή του Παραρτήματος προχωρά στη διεξαγωγή δίμηνης καμπάνιας εγγραφών μουσικών, νέων μελών στο Παράρτημα, για τους μήνες Αύγουστο - Σεπτέμβρη με σύνθημα «Γίνε μέλος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, πάρε μέρος στον αγώνα για την τέχνη και τη ζωή μας!». Στο πλαίσιο της καμπάνιας θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις, συσκέψεις, ώστε να φτάσει το κάλεσμα πιο πλατιά.

Στην ανακοίνωση του Παραρτήματος επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως «την ίδια στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, έχουν να αναμετρηθούν όχι μόνο με την ανεργία του καλοκαιριού, αλλά και με την αβεβαιότητα που θα αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα που έρχεται. Από την άλλη, η κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία έχουν στρώσει το έδαφος για να φορτώσουν ακόμα μια κρίση στις πλάτες μας, να ρίξουν ακόμα περισσότερο τις απαιτήσεις των εργαζομένων».

Απέναντι στην παραπάνω κατάσταση το Παράρτημα Λάρισας του ΠΜΣ απαιτεί από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις τώρα για τα μέτρα στήριξης που πρέπει να παρθούν για τους εργαζόμενους του κλάδου:

-- Να συνεχιστεί η αποζημίωση μέσω του Μητρώου Καλλιτεχνών για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες.

-- Δικαίωμα στην αποζημίωση ειδικού σκοπού από το Μητρώο Καλλιτεχνών σε όσους γράφτηκαν στο Μητρώο μετά τις 10 Γενάρη.

-- Αποζημίωση των μουσικών για κλεισμένες συναυλίες Περιφερειών και δήμων που έχουν ακυρωθεί.

-- Να σταματήσουν οι εκβιασμοί απέναντι στους μουσικούς από την εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ