Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας

Η πυρκαγιά στα Βίλια αυξάνει τον κίνδυνο να πνιγούν το φθινόπωρο τα πυρόπληκτα χωριά

Eurokinissi

Η πυρκαγιά στα Βίλια αυξάνει τον κίνδυνο να πνιγούν το φθινόπωρο τα πυρόπληκτα χωριά
Τις πολιτικές ευθύνες των παρατάξεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν υπερψηφίσει το σχέδιο αλαλούμ για τις πυρκαγιές τον Ιούλη του 2020, κατέδειξε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αττική, στην τοποθέτησή του χτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε για τις πυρκαγιές.

Τόνισε ότι είναι τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες και πρέπει να καταλογιστούν για την υποστελέχωση των υπηρεσιών (Δασικές, Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας) και την παντελή έλλειψη συντονισμού και σχεδίου τη στιγμή της καταστροφής. Θύμισε ότι το 2018 για την τραγωδία στο Μάτι οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν τότε πως το νομοθετικό πλαίσιο και ο σχεδιασμός δεν ήταν ικανά να προστατέψουν την Αττική από τις πυρκαγιές και την 1η Ιούλη του 2020 υπερψήφισαν το Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστροφών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών που βασίστηκε στον νόμο του 2018, που έφερε την καταστροφή στο Μάτι! Οι παρατάξεις που το ψήφισαν έχουν πολιτική ευθύνη, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης. Υπενθύμισε επίσης ότι οι βασικές παρατάξεις είχαν καταψηφίσει την προηγούμενη πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μην απολυθούν οι 5.000 δασεργάτες την προηγούμενη χρονιά.

Επίσης, ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας διότι, όπως σημείωσε, ακόμα και στη Δυτική Αττική δεν έχει γίνει ουσιαστικά κανένα έργο, επειδή είναι στη φάση των μελετών. Κάλεσε δημάρχους να σταματήσουν το λιβανιστήρι και να απαιτήσουν από Περιφέρεια, κυβέρνηση και ΕΕ, γιατί δεν πρόκειται να γλιτώσουν από την οργή του κόσμου αν με τις βροχές έρθουν και οι πλημμύρες.

Και τέλος κατήγγειλε τις μπίζνες που επιδιώκεται να στηθούν πάνω στα καμένα από τους διάφορους ομίλους που προωθούνται ως «ανάδοχοι αναδάσωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ