Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ρατσιστικές αντιδράσεις στην Καλαμπάκα

Ευκαιρία για ξενοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις βρήκαν διάφοροι «κύκλοι» στην περιοχή της Θεσσαλίας, με αφορμή το δρώμενο που προγραμματίζεται για τις 29 Αυγούστου στον παραδοσιακό οικισμό Μεσοχώρι, στο Καστράκι, με πρωταγωνίστρια μια κούκλα, την Αμάλ. Προσπαθούν μάλιστα να καλύψουν τις αντιδραστικές απόψεις τους πίσω από τα μέτρα για τον κορονοϊό, επικαλούμενοι τον κίνδυνο διασποράς από τις εκδηλώσεις.

Πρόκειται για μια παράσταση με θέμα τους πρόσφυγες, με μια εντυπωσιακή κούκλα ύψους 3,5 μέτρων, που κινείται από δύο χειριστές στο έδαφος και αυτή την περίοδο διασχίζει οκτώ χώρες (Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία), με στάσεις σε διάφορες πόλεις, μεταξύ αυτών τα Τρίκαλα, η Καλαμπάκα, η Λάρισα και άλλες, στις οποίες γίνονται εκδηλώσεις από τοπικούς φορείς και καλλιτεχνικές ομάδες.

Τον «χορό» των απαράδεκτων ρατσιστικών αντιδράσεων άνοιξε ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, δηλώνοντας ότι απαγορεύει τη διεξαγωγή του φεστιβάλ σε χώρους της Ιεράς Μονής Μετεώρων ή σε οποιονδήποτε χώρο της Εκκλησίας, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως «τέτοιες εκδηλώσεις δεν συνάδουν με τον θρησκευτικό χαρακτήρα και την πολιτιστική παράδοση της περιοχής».

Στη συνέχεια, περιφερειακός σύμβουλος, με την παράταξη της ΝΔ, εντεταλμένος για θέματα τουρισμού, μίλησε για «αλλόθρησκα - ισλαμιστικά ομοιώματα» και έκρινε την παρουσία της κούκλας «ανεπιθύμητη», ενώ ο Σύλλογος Μετεώρων «ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ» μίλησε μεταξύ άλλων για «εκδηλώσεις με παγανιστικό υπόβαθρο και περιεχόμενο», για «ξένα προς την εθνική και θρησκευτική μας συνείδηση φαινόμενα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ