Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΕΤΕ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Μια διαφορετική προσέγγιση της Επανάστασης του 1821

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια του 1821, συνδιοργανώνει με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου Πατρέων πολιτιστική δράση με τίτλο «Προς Επισκευήν Ολομελείας - μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα».

Η έκθεση, στην οποία συμμετέχουν 115 εικαστικοί καλλιτέχνες, με 148 έργα, περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες μορφές έκφρασης (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, video, φωτογραφία, εγκαταστάσεις, κ.λπ.) και έχει ως στόχο την αποτύπωση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με άξονα την Επανάσταση.

Οπως αναφέρει το ΕΕΤΕ, επιδίωξή του μέσα από την έκθεση είναι να φέρει στο φως, να αποτυπώσει όσα αποσιωπήθηκαν, στρεβλώθηκαν, καταδικάστηκαν στη λήθη. «Να συμπληρώσουμε την εικόνα απαντώντας σε καίρια ερωτήματα που αφορούν την Επανάσταση του '21 και τα χρόνια που ακολούθησαν, μέχρι σήμερα. Να αποτυπώσουμε, στα γενικά πλαίσια του εισαγωγικού σημειώματος, μιαν αληθινή εικόνα - εθνικό είναι ό,τι είναι αληθές, έλεγε ο Δ. Σολωμός - για τους αγώνες του ελληνικού λαού στη διαχρονία, πάντοτε με πρόταγμα την ελευθερία», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Σεπτέμβρη έως τις 20 Οκτώβρη στην Πάτρα, ταυτόχρονα σε δύο χώρους, στην Αγορά Αργύρη (Αγ. Ανδρέου 12) και στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών (Μαιζώνος 110).

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 10.00 - 14.00, Τρίτη έως Παρασκευή: 18.00 - 21.00, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ