Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Συλλαλητήριο στις 9 Σεπτέμβρη για μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος

Και κάλεσμα συντονισμού σε καλλιτεχνικά σωματεία και φορείς στον χώρο

Σε κινητοποίηση στις 9 Σεπτέμβρη καλεί ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, διεκδικώντας μέτρα για την επιβίωση των μουσικών. Ταυτόχρονα, καλούν σε συντονισμό καλλιτεχνικά σωματεία και φορείς στο χώρο του Πολιτισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι με τα πρωτόκολλα λειτουργίας που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, οι κλειστοί χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας θα λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους. Οπως σημειώνει ο ΠΜΣ σε ανακοίνωσή του, «λιγότερα μαγαζιά θα ανοίξουν για λιγότερες μέρες, με πίεση για μικρότερα μεροκάματα για τους συναδέλφους». Σημειώνει, ακόμα, ότι «εντύπωση προκαλεί η απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστου κοινού σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, τη στιγμή που επιτρέπονται οι ανεμβολίαστοι σε θέατρα. Βέβαια μικρή σημασία έχει η διαφοροποίηση, τη στιγμή που κάποιος ανεμβολίαστος που θέλει να δει μια παράσταση πρέπει να πληρώσει 10 ευρώ επιπλέον για ράπιντ τεστ».

Ο ΠΜΣ αναφέρει επίσης ότι για ακόμα μια φορά «η κυβέρνηση πετά επάνω μας τις ευθύνες διαχείρισης της πανδημίας. Φορτώνει την ευθύνη του 4ου κύματος αποκλειστικά στους ανεμβολίαστους, αρνούμενη να πάρει μέτρα αποσυμφόρησης των ΜΜΜ, των σχολικών τάξεων, ελέγχου των χώρων δουλειάς, ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας. Δεν προχωρά σε μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό των αστικών κέντρων, ειδικά τώρα που γυρνούν όλοι οι αδειούχοι. Αντί για τα παραπάνω, ενισχύει τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με εκατομμύρια ευρώ, υποχρεώνοντας εκατομμύρια ανεμβολίαστους να κάνουν αποκλειστικά σε αυτές τις μονάδες τα τεστ τους». Σχολιάζοντας εξάλλου το κυβερνητικό αφήγημα, «να ανοίξει ο τουρισμός και αν πάει καλά θα κερδίσουμε όλοι», ο ΠΜΣ αναφέρει ότι οι μουσικοί όχι μόνο δεν βρήκαν δουλειά μετά από τόσους μήνες ανεργίας, αλλά χαρακτηρίστηκαν και ως ο βασικός παράγοντας διάδοσης της μόλυνσης. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «σε νησιά με εκατομμύρια τουρίστες συνωστισμένους σε πλοία, αεροπλάνα, λεωφορεία, το μόνο μέτρο που πήρε η κυβέρνηση ήταν η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής, των πανηγυριών. Οι συναυλίες που έγιναν, είτε επιχορηγούμενες, είτε όχι, είναι 50% λιγότερες από αυτές του 2019, ενώ δεν έγινε κανένα μεγάλο διεθνές φεστιβάλ».

Καλεί τους μουσικούς να παλέψουν οργανωμένα και να διεκδικήσουν: Συνέχιση της επιδότησης μέσω του Μητρώου Καλλιτεχνών (και αυτών που γράφτηκαν μετά τις 10/1), από τον Ιούνη και για όσο διάστημα το επάγγελμα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά. Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και τα Τέλη Κυκλοφορίας. Αναστολή πληρωμών σε εφορία, τράπεζες, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, δωρεάν 2 ράπιντ τεστ τη βδομάδα για όλους, είτε είναι εμβολιασμένοι, είτε όχι, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς προληπτικό επιδημιολογικό έλεγχο η επιστροφή στα σχολεία (2022-05-03 00:00:00.0)
Εγκαταλειμμένος ο λαός στην «ατομική ευθύνη» και στα πρωτόκολλα - λάστιχο (2022-01-04 00:00:00.0)
Χαράτσια και sms στους μη εμβολιασμένους αντί για ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού (2021-11-03 00:00:00.0)
Εγκλωβισμένοι χιλιάδες εργαζόμενοι που αδυνατούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους (2021-09-29 00:00:00.0)
Κοιτάζουν τους εργοδότες στα μάτια και τους εργαζόμενους ...στην τσέπη (2021-08-28 00:00:00.0)
Διεκδικούν την επιβίωσή τους (2021-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ