Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τις υγείες τους...

Διάφοροι απίθανοι τύποι, τσιράκια της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας, έχουν βαλθεί καθώς φαίνεται να κατορθώσουν το ακατόρθωτο: Να συσκοτίσουν τη βαθιά και ειλικρινή σχέση του Μίκη Θεοδωράκη με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, την πίστη του, την ουσία της πολιτικής διαθήκης του, καθώς το φως του πατεί τον Αδη. Τους πονάει και τους σφάζει, που λέει ο λαός μας, ο Μίκης!

Να θυμίσω, επιτρέψτε μου, επειδή μου φαίνεται πως δεν έχουν αναφερθεί τις τελευταίες μέρες, δύο ακόμη πράγματα που ό,τι κι αν σκαρφιστούν μένουν καρφιά για το εκμεταλλευτικό σύστημα και τις πολιτικές παραφυάδες του...

Πρώτον, στις 18 Σεπτέμβρη 2013, δηλαδή μόλις πριν από οκτώ χρόνια, σε συναυλία προς τιμήν της Μαρίας Φαραντούρη, σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους, την οποία την επόμενη μέρα συμπεριέλαβε σε δημόσια δήλωσή του, ο Μίκης Θεοδωράκης ανέφερε επί λέξει ετούτο: «Το ΚΚΕ είναι ο βράχος μας».

Δεύτερον, στις 27 Φλεβάρη 2015, δηλαδή μόλις πριν από έξι χρόνια, όταν το ΚΚΕ, βαλλόμενο πανταχόθεν ως... μαξιμαλιστικό τάχα, οργάνωσε στην Αθήνα συγκέντρωση εναντίον όσων διέπραττε η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαιώνιση των μνημονίων, ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν αυτός που ύψωσε το ανάστημά του πλάι στο ΚΚΕ και η συγκέντρωση των κομμουνιστών, του λαού της Αθήνας, ξεκίνησε, θυμάμαι πολύ καλά πιστεύω, με την ανάγνωση χαιρετιστήριου μηνύματος - δυναμίτη του Μίκη Θεοδωράκη προς το ΚΚΕ, που βέβαια είχε δοθεί στη δημοσιότητα.

Με τις υγείες τους!


Χρήστος ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ