Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Σχεδόν 3.000 τα νέα κρούσματα, ένα στα τέσσερα αφορά παιδιά

Τους 31 έφτασαν χτες οι θάνατοι ασθενών με Covid-19, με τα κρούσματα να ανέρχονται σε 2.919, εκ των οποίων τα 805, δηλαδή 1 στα 4, αφορούν ανήλικους, ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει την ανάγκη για μέτρα προστασίας στα σχολεία, για ενίσχυσή τους με αίθουσες και προσωπικό.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 369, με τους 9 στους 10 να είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα δημόσια νοσοκομεία της επικράτειας είναι 205 (ημερήσια μεταβολή +12,02%). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 620.355, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.268 θάνατοι.

Τόσο τα παραπάνω στοιχεία για την υπερδιάδοση που ανιχνεύεται στους ανήλικους, όσο και οι παρεμβάσεις ειδικών επιστημόνων αποτελούν «καμπανάκι» για τους κινδύνους από τον τρόπο με τον οποίο για μια ακόμα φορά επέλεξε η κυβέρνηση να ανοίξει τα σχολεία, παραπέμποντας τα όποια μέτρα στην «ατομική ευθύνη», όπως κάνει άλλωστε και με τον εμβολιασμό. Οπως ανέφερε για παράδειγμα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Ν.Τζανάκης, «το 20 με 25% των παιδιών θα μολυνθούν υπό καλές συνθήκες υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η συντριπτική τους πλειονότητα θα περάσει ολιγοσυμπτωματικά ασυμπτωματικά, ή με μερικά συμπτώματα στο σπίτι περίπου, 1% με 2% θα νοσήσει σοβαρά», κάτι που σημαίνει εκατοντάδες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Την ίδια στιγμή, τα τμήματα με στοιβαγμένους μαθητές και σχολικές αίθουσες - κελιά κυριαρχούν, η ανυπαρξία «καλών συνθηκών υγειονομικών πρωτοκόλλων» είναι καθεστώς και τα ελάχιστα δημόσια νοσοκομεία Παίδων μετρούν εκατοντάδες οργανικά κενά σε γιατρούς και νοσηλευτές, ανεπαρκή ιατρικό εξοπλισμό και υποδομές, ελλείψεις ακόμη και σε αναλώσιμα.

Ο αναγκαίος εμβολιασμός παρουσιάζεται ως το μόνο μέτρο που μπορεί να ληφθεί, ενώ αξιοποιείται και ως άλλοθι για να μην ενισχύονται τα δημόσια σχολεία με τις απαραίτητες υποδομές σε ένα ακόμα κύμα πανδημίας. Αλλωστε, ακόμα και ο εμβολιασμός, στον οποίο η κυβέρνηση «ποντάρει» τα πάντα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν αφορά εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές που είναι κάτω των 12 ετών, στις τάξεις του Δημοτικού, περιορίζοντας τα όποια μέτρα στη μάσκα και στην αυτοδιάγνωση, τα οποία αποδεδειγμένα δεν επαρκούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ