Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Καμιά αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος!

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υποκατάστημα της ΔΕΗ

Με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και μαζικών φορέων της Λάρισας διαμαρτυρήθηκαν το πρωί της Τρίτης ενάντια στις αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Με πανό, ανακοινώσεις και συνθήματα ανέδειξαν πως, παρότι οι αυξήσεις αυτές επιχειρούνται να παρουσιαστούν ως αποτελέσματα «εξωγενών παραγόντων» στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος, στην πραγματικότητα είναι αποτελέσματα της αστικής στρατηγικής για την «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος και της «πράσινης μετάβασης» που υπηρετούν όλα τα κόμματα, για να διασφαλίσουν νέα πεδία εγγυημένης κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ταυτόχρονα, τόνισαν πως, σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις - «φωτιά» σε βασικά λαϊκά αγαθά, το εργατικό - λαϊκό εισόδημα θα δεχτεί νέο πλήγμα και μείωση, αναδεικνύοντας την ανάγκη οργάνωσης της πάλης για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για ΣΣΕ, για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων κάλεσαν τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαφή μαζί τους, προκειμένου να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.

Τέλος επέδωσαν στη διοίκηση υπόμνημα με τα αιτήματά τους, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

-- Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος.

-- Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

-- Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ