Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκαταρκτική έρευνα για τη ρατσιστική αθλιότητα του Μπογδάνου

Προκαταρκτική έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη χαφιεδίστικη, ρατσιστική αθλιότητα του βουλευτή της ΝΔ Μπογδάνου, ο οποίος αναδημοσίευσε λίστα με ονόματα παιδιών μεταναστών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας και τα στοχοποίησε. Η έρευνα, που στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση, θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο και στο πλαίσιο αυτής θα ζητηθεί συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος για να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή. Στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν στον εισαγγελέα, που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

Στο μεταξύ, χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου επιχείρησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Επειτα από το «κύμα» αντιδράσεων που σηκώθηκε, δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εκ μέρους της κυβέρνησης ότι «η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος», προσθέτοντας πως «ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά», παρακάμπτοντας ωστόσο ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω βουλευτής δρα με ασφαλίτικο τρόπο, με την κυβέρνηση και τη ΝΔ να φέρουν βαριά ευθύνη για την κατά συρροή χαφιέδικη συμπεριφορά του. Ακόμα, σε ένα κρεσέντο υποκρισίας, υποστήριξε ότι η «πράξη» Μπογδάνου «δεν συνάδει με τις αρχές και την ιστορία της παράταξής μας», όταν στο πρόσφατο παρελθόν οι ίδιοι ήταν που χειροκροτούσαν τον πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ όταν από το βήμα της Βουλής έλεγε περί ανακατάληψης των πόλεων από τους μετανάστες ή ότι τα παιδιά των μεταναστών είναι πολύ περισσότερα στους παιδικούς σταθμούς από τα παιδιά Ελλήνων. Εξάλλου, χτες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής Γ. Τασούλας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μπογδάνο και αποδοκίμασε την ενέργειά του.

Την αθλιότητα Μπογδάνου «σήκωσε» και ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ