Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ»
Ψήφος αγώνα για την υγεία του λαού και τα εργασιακά δικαιώματα

Σήμερα οι αρχαιρεσίες για το 1ο Περιφερειακό Τμήμα και για την ανάδειξη αντιπροσώπων στη ΓΣ

Σε μαζική υπερψήφισή της για τη διοίκηση του 1ου Περιφερειακού Τμήματος Αττικής - Αιγαίου καλεί στις σημερινές αρχαιρεσίες η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών», αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας των υγειονομικών για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων τους. Ανάμεσα στις εξελίξεις στον κλάδο ξεχωρίζει τη δημιουργία «ενιαίου κλάδου ΠΕ - ΤΕ», και απαντώντας στην προπαγάνδα της κυβέρνησης που βαφτίζει «αναβάθμιση» την απόφαση αυτή, σημειώνει ότι ουσιαστικά πρόκειται για υποβάθμιση των δικαιωμάτων των νοσηλευτών. «Στόχος είναι, ξεκινώντας από τους ΔΕ συναδέλφους, να ξηλώσουν εντέλει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις από όλες τις κατηγορίες νοσηλευτών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνει πως, «συνολικά, οι θέσεις και η πρακτική των εκπροσώπων των παρατάξεων που πρωτοστατούν στα όργανα διοίκησης της ΕΝΕ και των Περιφερειακών Τμημάτων αποτελούν στήριγμα στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία. Είναι καθαρόαιμοι εκπρόσωποι του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ - ΝΔ). Λειτούργησαν ως δύναμη ενσωμάτωσης και αδρανοποίησης των νοσηλευτών». Και στηλιτεύει τη στήριξη των παραπάνω δυνάμεων σε κυβερνητικά μέτρα όπως: Να κοστολογηθούν οι νοσηλευτικές πράξεις και να βγουν τα Προεδρικά Διατάγματα για να διαμορφωθεί ο «επιχειρηματίας νοσηλευτής» που θα εκμεταλλεύεται τη δουλειά των μισθωτών νοσηλευτών.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Νοσηλευτών» διεκδικεί μεταξύ άλλων μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μαζικό και δωρεάν εμβολιασμό, να μην τεθεί κανένας εργαζόμενος σε αναστολή και να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους νοσηλευτές-τριες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και καμία απλήρωτη υπερωρία. Επίσης, προβάλλει διεκδικήσεις για αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών, κανένας να μην αμείβεται με λιγότερα από 751 ευρώ, κατάργηση των διπλοβαρδιών και των «ελαστικών» ωραρίων, απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας στις έγκυες και στη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας, ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ